Βελτιώσεις στο δέρμα τους είδαν ασθενείς με ακμή που ακολούθησαν μεσογειακή διατροφή και έλαβαν συμπληρώματα Ω3, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology. Η βελτίωση αφορούσε φλεγμονώδεις και μη βλάβες, με τους ερευνητές από το Ludwig Maximilian Πανεπιστήμιο του Μονάχου να διαπιστώνουν επίσης ότι αυξημένα επίπεδα Ω3 στον οργανισμό οδήγησαν σε καλύτερη κλινική εικόνα και ποιότητα ζωής.
Στην έρευνα συμμετείχαν 60 ασθενείς με δύο είδη ακμής (φαγεσωρική και βλατιδώδης) που δεν λάμβαναν συνταγογραφούμενη αγωγή και για 16 εβδομάδες κατανάλωναν περισσότερα εποχιακά λαχανικά, τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και σπιτικά γεύματα, περιορίζοντας επεξεργασμένες τροφές, κρέας και γαλακτοκομικά (που ως γνωστόν αυξάνουν τον κίνδυνο ακμής).
Παράλληλα έλαβαν συμπληρώματα Ω3 σε αυξανόμενες δόσεις (ξεκίνησαν με 600mg DHA & 300mg EPA για 8 εβδομάδες και συνέχισαν με 800mg DHA & 400mg of EPA). Σημειώνεται ότι το 98,3% των ασθενών είχαν ανεπάρκεια EPA/DHA.
«Οι αλλαγές στη διατροφή και τα συμπληρώματα, παράλληλα με τη θεραπεία, μπορούν να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητά της», είναι το συμπέρασμα των ερευνητών.