Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Από τις 11 Απριλίου στοπ οι εφημερίες των φαρμακείων Αχαϊας

4/4/2016 10:35:28 πμ
Θα μας επιστρατεύσετε, ρωτούν τον υπουργό Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Είκοσι ημέρες νωρίτερα από τα υπόλοιπα φαρμακεία σταματούν τις εφημερίες τα φαρμακεία της Αχαϊας. Συγκεκριμένα από 11 Απριλίου -όπως ενημέρωσαν με επιστολή τους τον υπουργό Υγείας - δεν θα υπάρχουν πίνακες εφημεριών στην πόλη της Πάτρας παρά μόνο για Κυριακές και αργίες, καθώς και διανυκτερεύοντα καθημερινά φαρμακεία. Οι υπόλοιπες ημερήσιες ώρες θα καλυφθούν από το ατομικό ωράριο του κάθε φαρμακοποιού το οποίο θα αναρτά στην πρόσοψη του φαρμακείου του.

"Μικρή αριθμητικά, αλλά ισχυρή χωροταξικά και οικονομικά ομάδα συναδέλφων, αποφάσισε για πρώτη φορά στο σύλλογό μας να ενεργοποιήσει το ατομικό ωράριο του νόμου Γεωργιάδη, τον οποίο υπενθυμίζουμε πως ρητά είχατε δεσμευτεί και εσείς προσωπικά πως θα καταργήσετε.Θα πρέπει να αντιληφθείτε κ. Υπουργέ, εσείς και το επιτελείο σας, ότι θεσμικά τους φαρμακοποιούς εκπροσωπούν μόνο ο ΠΦΣ και τα κατά τόπους πρωτοβάθμια όργανα. Εκτρώματα τύπου ΦΑΝΙΕ και τα συμφέροντα τους, μπορεί να έχουν μεν πρόσβαση στην τρόικα (μόνο;) και να μπορούν δυνητικά να ενοχλήσουν τον κυβερνητικό σας ύπνο, όμως δεν εκφράζουν το θεσμοθετημένο από την πολιτεία όργανο που είναι ΝΠΔΔ και σύμβουλός σας. Είστε κατά τη γνώμη μας υποχρεωμένος να επιλέξετε μπροστά σε ένα δύσκολο δίλημμα.

Ή με το μικρομεσαίο ελληνικό φαρμακείο και τον αυτοαπασχολούμενο φαρμακοποιό που με το πυκνό δίκτυο φαρμακείων αλλά και εφημεριών κάλυπτε ως τώρα τις υγειονομικές ανάγκες της χώρας ή με τους ελάχιστους οικονομικά κανίβαλους, οι οποίοι επιδιώκουν να εξοντώσουν τα ήδη εξαθλιωμένα μικρομεσαία φαρμακεία", τονίζουν στην επιστολή τους οι φαρμακοποιοί της Αχαϊας.  

Και καταλήγει: «Στην πρώτη περίπτωση είστε υποχρεωμένος να νομοθετήσετε, τηρώντας έστω για μία φορά τις δεσμεύσεις σας, στεκόμενοι συνεπείς και στις ιδεολογικές σας καταβολές. Στη δεύτερη περίπτωση, τουλάχιστον εμάς στην Αχαΐα θα πρέπει να μας επιστρατεύσετε».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση