Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία

17/7/2024 12:59:39 πμ
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη


Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, συζητήθηκε η διεύρυνση της λίστας των ΦΥΚ που διατίθενται από τα φαρμακεία, θέμα το οποίο θα οριστικοποιηθεί πλέον σε επόμενη συνάντηση -εντός του Ιουλίου- με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Επίσης από την πλευρά του ΠΦΣ προτάθηκαν διευκολύνσεις για την άυλη εκτέλεση συνταγών, ενώ ζητήθηκε η τροποποίηση του υπάρχοντος νόμου για το bonus των γενοσήμων. Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί εξήγησαν στον υπουργό ότι το bonus αυτό δεν πρέπει να συμψηφίζεται ολόκληρο με το ύψος του rebate που πληρώνουν τα φαρμακεία, αλλά το υπερβάλλον ποσό να χορηγείται ως καθαρό ποσό. Σημειώνεται ότι στόχος είναι η διείσδυση των γενοσήμων, που σήμερα υπολογίζεται κάτω από το 30%, να ανέλθει σε αυτό που προσδοκά η κυβέρνηση, δηλ. στο 80%. 


Τέλος οι πληροφορίες του f.daily αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προς το παρόν δεν συζητά τη θέσπιση αποζημίωσης για τις διανυκτερεύσεις που κάνουν τα φαρμακεία, καθώς κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαλειτουργεί με 15 μητρώα, 124 νοσοκομεία και 680 μικροβιολογικά εργαστήρια
Σύμφωνα με τον 'Aδ. Γεωργιάδη θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2025






Σχετικά άρθρα

ΦΣΑ: Κρατική φαρμακαποθήκη αρνήθηκε να δώσει επιπλέον ποσότητα μορφίνης
Αν και προοριζόταν για ασθενή που εντάσσεται στις νόμιμες εξαιρέσεις
ΕΟΠΥΥ: Προσωποποιημένη η ενημέρωση οφειλών clawback
Θα γίνει διαθέσιμη έως τα μέσα Απριλίου
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας σε Βάρος των Υγειονομικών
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υλοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης
Συνεχίζεται το σήριαλ με τις πληρωμές των colon test
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σε καθημερινή επικοινωνία με την ΗΔΙΚΑ