Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία

17/7/2024 12:59:39 πμ
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΦΣ με τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες του f.daily, συζητήθηκε η διεύρυνση της λίστας των ΦΥΚ που διατίθενται από τα φαρμακεία, θέμα το οποίο θα οριστικοποιηθεί πλέον σε επόμενη συνάντηση -εντός του Ιουλίου- με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.


Επίσης από την πλευρά του ΠΦΣ προτάθηκαν διευκολύνσεις για την άυλη εκτέλεση συνταγών, ενώ ζητήθηκε η τροποποίηση του υπάρχοντος νόμου για το bonus των γενοσήμων. Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί εξήγησαν στον υπουργό ότι το bonus αυτό δεν πρέπει να συμψηφίζεται ολόκληρο με το ύψος του rebate που πληρώνουν τα φαρμακεία, αλλά το υπερβάλλον ποσό να χορηγείται ως καθαρό ποσό. Σημειώνεται ότι στόχος είναι η διείσδυση των γενοσήμων, που σήμερα υπολογίζεται κάτω από το 30%, να ανέλθει σε αυτό που προσδοκά η κυβέρνηση, δηλ. στο 80%. Τέλος οι πληροφορίες του f.daily αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προς το παρόν δεν συζητά τη θέσπιση αποζημίωσης για τις διανυκτερεύσεις που κάνουν τα φαρμακεία, καθώς κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!