Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Αγωγές κατά του ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακευτικούς συλλόγους

11/2/2013
Ζητούν τα οφειλόμενα και τόκους υπερημερίας, λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Σε αγωγές προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι τοπικοί σύλλογοι των φαρμακοποιών. Ζητούν τα οφειλόμενα και τόκους υπερημερίας, λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού.


Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, μόνο για το μήνα Οκτώβριο ανέρχονται σε 235 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα του Οργανισμού, έπρεπε τα χρήματα να έχουν εξοφληθεί έως τις 10 Ιανουαρίου. Αντίθετα, έναν μήνα μετά, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο το 53% της οφειλής και ενώ ήδη εκκρεμούν οι οφειλές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το Νοέμβριο και 140 εκατομμυρίων ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο.

Συνάντηση με τον Π.Φ.Σ.


Σε συνάντηση των προέδρων όλων των συλλόγων με το διοικητικό συμβούλιο του Π.Φ.Σ., στα γραφεία του στην Αθήνα, συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ενόψει και της γενικής συνέλευσης που θα γίνει αυτό το μήνα προκειμένου ο Π.Φ.Σ. να καθορίσει τη στάση του. 


Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου ανέφερε ότι «δίνουμε μια καθημερινή μάχη, προκειμένου το ελληνικό φαρμακείο να παραμείνει ζωντανό. Οι φαρμακοποιοί, με κάθετη πτώση τζίρου, με πολλά προβλήματα πληρωμών βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Βρίσκονται όμως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων».


Πηγή: www.iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το Μητρώο προμηθευτών θα λειτουργήσει την 1η Ιουλίου 2025






Σχετικά άρθρα

Χάνονται δόσεις εμβολίων όπου δεν εμπλέκεται φαρμακοποιός
IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
ΠΦΣ: Ευθύνη των εταιρειών η αδυναμία σάρωσης του κωδικού QR σε φάρμακα
Ο Σύλλογος ζητά από τη φαρμακοβιομηχανία μεγαλύτερη προσοχή
Οι φαρμακοποιοί βελτιώνουν τη διαχείριση δερματολογικών παθήσεων
Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Φαρμακεία και συνεταιρισμοί ανακοινώνουν στάση εργασίας στις 28/02
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών