Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΕΟΦ: Νέος κανονισμός στην Ε.Ε. για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα

30/7/2024 10:23:03 μμ
Τροποποιεί τους τρέχοντες κανονισμούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δημοσιεύθηκε ο νέος Κανονισμός ΕΕ 2024/1860 για την τροποποίηση των ΕΕ 2017/745 και ΕΕ 2017/746 που αφορούν τα in vitro διαγνωστικά ιατροτεχνολογικά προϊόντα (Ι/Π), σύμφωνα με τον ΕΟΦ. 


Ο νέος κανονισμός αναφέρεται στη σταδιακή εφαρμογή της Eudamed (Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων για τα Ι/Π) και στην υποχρέωση ενημέρωσης σε περίπτωση διακοπής ή παύσης της προμήθειας, ενώ περιλαμβάνει μεταβατικές διατάξεις για ορισμένα Ι/Π (δείτε εδώ). Επιπλέον, δημοσιεύθηκε έγγραφο που απαντά σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με πρακτικά ζητήματα της μεταβατικής περιόδου (δείτε το εδώ). 


Ο ΕΟΦ καλεί τους οικονομικούς φορείς να επιβεβαιώνουν ότι πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις παράτασης της ισχύος των πιστοποιητικών κοινοποιημένων οργανισμών πριν από την κυκλοφορία των Ι/Π και εφιστά την προσοχή τους στο γεγονός ότι από τις αρχές του 2026, η χρήση ορισμένων πεδίων της Eudamed θα καταστεί υποχρεωτική. 


Επισημαίνει τέλος ότι ο νέος κανονισμός υποχρεώνει τους κατασκευαστές να ειδοποιούν για τυχόν διακοπή στην προμήθεια Ι/Π 6 μήνες πριν τόσο τις αρμόδιες αρχές όσο και τους διανομείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
Εξαιτίας της πολιτικής Trump






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή