Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Στο…κόκκινο Δημόσια Νοσοκομεία του Κέντρου και της Περιφέρειας

Όπως επισημαίνεται σε σχετική μελέτη που αφορά τους ισολογισμούς των νοσοκομείων του 2013, τρία γενικά νοσοκομεία της χώρας, το «Γ. Γεννηματάς», το «Αττικόν» και το νοσοκομείο Κέρκυρας φτάνουν σε πληρότητα το 156%.



Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι οι ασθενείς να νοσηλεύονται στους διαδρόμους, πάνω σε ράντζα και φορεία αφού οι διαθέσιμες κλίνες δεν επαρκούν για νοσηλεία.
Το γεγονός αυτό αναφέρουν οι συντάκτες της αφενός είναι παράνομο, αφετέρου επικίνδυνο για την ασφάλεια και υγεία των νοσηλευθέντων.

Παράλληλα η ίδια μελέτη κάνει λόγο ότι, εκτός από τα νοσοκομεία που είναι ασφυκτικά γεμάτα, υπάρχουν και κάποια άλλα που λειτουργούν συνήθως σε νησιά, με πολύ χαμηλή πληρότητα κλινών, υποαπασχόληση πόρων και κατ' επέκταση, με αυξημένο κόστος..

Πάντως στην μελέτη επισημαίνεται ότι τα νοσοκομεία αυτά χαρακτηρίζονται από έντονη εποχικότητα, λόγω του ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το ποσοστό κάλυψης των κλινών αυξάνεται εξαιτίας του τουρισμού, ενώ τους χειμερινούς μήνες η νοσηλευτική κίνηση μειώνεται".

ΠροηγούμενοΕπόμενο