Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Μένει ή φεύγει ο Π. Κουρουμπλής;


Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έχουν αρχίσει ήδη τα σενάρια για το αν θα αντικατασταθούν ή όχι οι ένοικοι της οδού Αριστοτέλους. ΄Αλλωστε πρόσφατα ο υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δηλώσει σχολιάζοντας τη νέα πρόταση των δανειστών ότι θα παραιτηθεί εάν κουρευτούν 900 εκατ. ευρώ από τον τομέα της Πρόνοιας και τα προνοιακά ιδρύματα.



Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά είναι κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να δεχθεί και θα παραιτηθεί στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή η πρόταση των δανειστών.

Στο μεταξύ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τιμόνι του υπουργείου υγείας θα παραμείνει τόσο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όσο και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός καθώς τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου είναι μεγάλα και δεν επιτρέπεται καμία καθυστέρηση.
Την ίδια στιγμή, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ένας ακόμη άσσος στο μανίκι τους, είναι οι χειρισμοί που έκαναν, ώστε τα capital controls να πλήξουν όσο το δυνατό λιγότερο το ΕΣΥ και τους ασθενείς.

Πάντως το τρίτο μνημόνιο προκαλεί ήδη αναστάτωση και τις πρώτες κινητοποιήσεις από την πλευρά των φαρμακοποιών οι οποίοι τονίζουν ότι είχαν λάβει υποσχέσεις για τη μη απελευθέρωση των αδειών αλλά και την αποκλειστική διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από τα δικά τους καταστήματα...

ΠροηγούμενοΕπόμενο