Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Novo Nordisk: Νέα πρωτοβουλία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας

15/10/2024 7:57:52 μμ
Σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές 6 πόλεων και 5 ηπείρων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια νέα πρωτοβουλία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας που θα υλοποιηθεί παγκοσμίως με έμφαση στις υποβαθμισμένες αστικές περιοχές ξεκινά η Novo NordiskΣτόχος είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η αξιολόγηση εξατομικευμένων παρεμβάσεων που ενισχύουν τη φυσική δραστηριότητα και τη σωστή διατροφή των παιδιών σε έξι πόλεις των 5 ηπείρων, σε συνεργασία με τοπικές κυβερνήσεις, ακαδημαϊκά ιδρύματα και MKO.

Οι παρεμβάσεις θα μετρούν τις αλλαγές στην υγειονομική συμπεριφορά και την ποιότητα ζωής, όπως τη φυσική ευημερία και τον δείκτη μάζας σώματος (BMI), σε παιδιά ηλικίας 6-13 ετών, με τακτικές επαναξιολογήσεις. Στη συνέχεια η πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί σε μια συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα, η οποία θα συγκριθεί με αντίστοιχες ομάδες σε άλλες πόλεις. Ο στόχος είναι η συλλογή δεδομένων από περίπου 1.000 παιδιά σε κάθε ομάδα.

«Η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία των νυν αλλά και των μελλοντικών γενεών. 


Με έμφαση στις υποβαθμισμένες περιοχές, η Πρωτοβουλία για την Πρόληψη της Παιδικής Παχυσαρκίας θα παράσχει σημαντικά στοιχεία και ένα μοναδικό πλαίσιο βασισμένο σε δεδομένα, για να υποστηρίξει τις πόλεις στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας», αναφέρει η Katrine DiBona, Global Head of Sustainability & Public Affairs της εταιρείας. Η πρωτοβουλία θα διαρκέσει 3 χρόνια και συνεπάγεται επένδυση άνω των 250 εκατομμυρίων δανικών κορωνών. Θα ξεκινήσει σε πόλεις της Βραζιλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Αφρικής και της Ισπανίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το υπουργείο Υγείας και τη UNICEF
Όπως αναδείχθηκε σε εκδήλωση του Φαρμακευτικού και Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας






Σχετικά άρθρα

Ιουλία Τσέτη: Παγκόσμια διάκριση ως «Γυναίκα της Χρονιάς 2024»
Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης CPHI στο Μιλάνο
Η DEMO ABEE στις Ημέρες Καριέρας 2024
Το περίπτερο θα βρίσκεται στον χώρο των Top Employers
AstraZeneca: Αναπτύσσει καινοτόμα θεραπεία κατά της δυσλιπιδαιμίας
Με ένα μικρό μόριο που της κόστισε 1,92 εκατ. δολάρια
Vichy Laboratoires: Εντυπωσιακή παρουσία στο Spetses Mini Marathon
Ανάμεσα στους νικητές της ομάδας της και δύο συνεργάτες της φαρμακοποιοί