Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιός: Παρέχεις υπηρεσίες; Θα αποζημιώνεσαι

12/4/2016 10:04:27 πμ
Ξεκίνησε η συζήτηση για τη νομική κατοχύρωση του επαγγέλματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

 

Αν και ο χώρος του φαρμακείου, σε αρκετές περιπτώσεις και ιδίως τα καλοκαίρια, μετατρέπεται σε ένα «μικρό» Κέντρο Υγείας παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες σε ασθενείς, ποτέ μέχρι σήμερα ο φαρμακοποιός δεν έχει αποζημιωθεί για αυτές.


Μικροτραυματισμοί, τσιμπήματα εντόμων, ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις, μέτρηση πίεσης και επιπέδων σακχάρου και ενέσεις είναι μόνο μερικές από τις ήπιες ιατρικές πράξεις που πραγματοποιούνται εδώ και χρόνια εντός των φαρμακείων, όλο το 24ωρο,  «καλή  πίστη», αφού νομικά κατοχυρωμένος ο φαρμακοποιός δεν είναι.


Σήμερα και μετά από χρόνια συζητήσεων φαίνεται πως ανοίγει ο διάλογος για τη νομική κατοχύρωση των φαρμακοποιών προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και φαρμακοποιοί συζητούν το πλαίσιο ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν αλλά και να αποζημιώνονται  οι φαρμακοποιοί για τη βοήθεια που προσφέρουν σε μια χώρα που η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη έχει μείνει ξεχασμένη στα χαρτιά.


Σύμφωνα λοιπόν με παράγοντες από τον φαρμακευτικό κλάδο, οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με την κυβέρνηση βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και αφορούν περίπου 30 υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Υπηρεσίες που ήδη προσφέρονται από τον φαρμακευτικό κόσμο του εξωτερικού και μάλιστα επί πληρωμή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο πληρώνει 8 ευρώ ανά συνταγή για την παροχή υπηρεσιών.


Οι  συζητήσεις που έχει ξεκινήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος περιλαμβάνουν πράξεις όπως η μέτρηση πίεσης, μέτρηση σακχάρου, ενέσεις, φαρμακοεπαγρύπνηση κτλ.


Επίσης η κυβέρνηση σύμφωνα με άλλες πληροφορίες βλέπει ιδιαίτερα θετικά κάτι τέτοιο αφού εκτιμάται ότι αυτόματα  ένας μεγάλος όγκος ασθενών που αναζητούν μια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας θα στραφούν και θα εξυπηρετούνται πλέον από τα φαρμακεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτοβουλία της ενορίας και της φαρμακοποιού του χωριού Φωτεινής Τάσιου
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση