Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΟΠΥΥ: Μόνο ηλεκτρονικά οι γνωματεύσεις για όλα τα αναλώσιμα

15/2/2016 9:33:47 πμ
Όλες οι αλλαγές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Διευρύνεται η λίστα των παροχών του ΕΟΠΥΥ για τις οποίες απαιτούνται ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για την αποζημίωση τους από τον Οργανισμό. Πλέον όλοι οι ιατροί έχουν υποχρέωση να εγγραφούν στο σύστημα, προκειμένου να καταχωρούν τις αντίστοιχες Γνωματεύσεις.


Ήδη, εκδίδονται ηλεκτρονικά οι Γνωματεύσεις Αιμοκαθάρσεων, Οπτικών, Αναπνευστικών, Ορθοπαιδικών, Ακουστικών, Επιθεμάτων Κατακλίσεων, Οστομικών ειδών, Καθετήρων, Διαφόρων Αναλωσίμων ειδών. Από σήμερα δύναται να εκδίδονται και ηλεκτρονικές Γνωματεύσεις και για Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής και Αναλώσιμο Υγειονομικό Υλικό.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική Γνωμάτευση έχει δυνατότητα να επικαιροποιηθεί με νεότερη Ιατρική Γνωμάτευση, η οποία παραμένει ιστορικά στο σύστημα. Η διαδικασία υποβολής των δαπανών παραμένει ως έχει.

 Η διαδικασία

Η διαδικασία υποβολής των δαπανών θα γίνεται ως εξής:  Στο site του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr), επιλογή: Εφαρμογές / Ιατρικές Υπηρεσίες πραγματοποιούνται οι παρακάτω επιλογές: Η Εγγραφή εφαρμόζεται μόνο από γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ και αφορά αποκλειστικά την αρχική (πρώτη) εγγραφή. Σε κάθε περίπτωση απώλειας του κωδικού χρήστη, μετά την πρώτη εγγραφή, εφαρμόζεται η επιλογή Επανεγγραφή Ιατρού.

Η Μεταβολή εφαρμόζεται μόνον για τους συμβεβλημένους γιατρούς και για την επικαιροποίηση των στοιχείων στο σύστημα. Σταδιακά, όλοι οι γιατροί, ανά ειδικότητα, θα συνδέονται στην εφαρμογή «υποβολής των δαπανών στην παραπάνω διεύθυνση, με τους κωδικούς, που διαθέτουν και θα εκδίδουν γνωματεύσεις για τις αντίστοιχες παροχές.

 

 

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση