Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Εντείνεται η κόντρα στο υπουργείο Υγείας

26/4/2013 5:28:11 μμ
Ο έντονος διάλογος που έγινε μεταξύ του πρωθυπουργού και της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη στο υπουργικό συμβούλιο αποκάλυψε για άλλη μια φορά την κόντρα που επικρατεί εδώ και καιρό στην οδό Αριστοτέλους. Έρχεται ανασχηματισμός;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Είναι γνωστό ότι Ανδρέας Λυκουρέντζος με τον υφιστάμενό του Μάριο Σαλμά έχουν τις χειρότερες σχέσεις. Αντίστοιχα και με την υφυπουργό Φωτεινή Σκοπούλη. Αποτέλεσμα είναι πολλά σοβαρά θέματα που άπτονται της υγείας των Ελλήνων να σκοντάφτουν στην κακή επικοινωνία.

Όπως φαίνεται η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην οδό Αριστοτέλους εντάθηκε το τελευταίο διάστημα εξαιτίας του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού που κάνει πολλούς στην κυβέρνηση να τρέμουν μη χάσουν τη θέση τους.

 

Η Φωτιενή Σκοπούλη κατά τη διάρκεια συζήτησης στο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι τα πράγματα στο υπουργείο Υγείας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, καθώς δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των υπουργών. Για να λάβει την απάντηση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά: «Γιατί δεν με ενημερώνετε; Τριψήφιο τηλέφωνο δεν έχετε;».

 

Όπως είναι λογικό ο σύντομος διάλογος αυτός προκάλεσε πολλές παρασκηνιακές συζητήσεις στη Βουλή με τα σενάρια περί του πολυαναμενόμενου ανασχηματισμού να δίνουν και να παίρνουν.

Τα σενάρια που ακούγονται πολλά. Κάποιοι λένε ότι ο πρωθυπουργός είναι χολωμένος με όλο το κλίμα στο υπουργείο Υγείας και σκοπεύει να απομακρύνει όλη την ομάδα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία μπορεί να τη γλιτώσει ένας από τους τρεις.

 

?γνωστο τελικώς τι θα πράξει ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν συνηθίζει να αποκαλύπτει μέχρι την τελευταία στιγμή τις προθέσεις του.

Μέχρι τότε όμως αρκετοί θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα...

 

Πηγή: iatropedia.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η καινοτομία ουσιαστικά τιμωρείται με ολοένα αυξανόμενες επιστροφές», σύμφωνα με τον ομιλητή
Έχουν μειωθεί σημαντικά οι επιθεωρήσεις σε ξένες εγκαταστάσεις φαρμακοβιομηχανιών






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος