Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Ενεργή συμμετοχή των ασθενών στις θεραπευτικές αποφάσεις

24/11/2022 8:42:39 μμ
Αυτό απαιτεί το νέο μοντέλο φροντίδας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ως επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να καταστούν συνοδηγοί στο όχημα της υγείας τους με το νέο μοντέλο φροντίδας να απαιτεί την ενεργητική συμμετοχή των χρόνιων ασθενών στη διαδικασία λήψης θεραπευτικών αποφάσεων στη διαχείριση της νόσου τους.

Τα παραπάνω επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Αττικής, Βάσω Μαράκα κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας με θέμα: «Ενδυνάμωση και προσέγγιση των ασθενών στη λήψη αποφάσεων για την επιλογή θεραπείας».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μπαλάνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Δ.Ι.Π.Υ (Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία), βασικό μέλημα της ηγεσίας του υπ. Υγείας είναι η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας στις ευάλωτες ομάδες, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ατόμων που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις όπως η ΣΚΠ. Με το νέο θεσμό του προσωπικού γιατρού οι πολίτες θα έχουν σημαντικά οφέλη, ειδικότερα οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Από τη μεριά του ο Κωνσταντίνος Σπέγγος, νευρολόγος τόνισε ότι η κρίσιμη στιγμή επιλογής θεραπείας είναι πολύ λεπτή και σημαντική τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς. Ομολόγησε ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία επιλογών θεραπειών με διαφορετικό προφίλ, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια προοπτικής για τους ασθενείς, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι το συναποφασίσουμε είναι μονόδρομος και οι περιπτώσεις του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» είναι λίγες και εξαιρετικά λεπτές, όπως περιπτώσεις για άτομα με ψυχική νόσο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς ασθενείς & φροντιστές
Ενώ μπορεί να καταργηθεί απλούστατα, σύμφωνα με τον νομικό Χρήστο Αρβανίτη






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες