Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Β. Πενταφράγκας: Για να αυξηθεί η συνταγογράφηση γενοσήμων απαιτούνται κίνητρα

3/6/2024 2:44:33 πμ
Ομιλία του στο συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ανάγκη θέσπισης κινήτρων και όχι αντικινήτρων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζητά ο Βασίλης Πενταφράγκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΠΕΦ, ώστε να αυξηθεί η κατανάλωση γενοσήμων στην Ελλάδα. 


Μιλώντας στο συνέδριο «The Future of Healthcare in Greece», που διοργάνωσε η Boussias events τόνισε πως «οι οικονομικότερες θεραπευτικές επιλογές θα πρέπει να είναι οι πρώτες επιλογές. Θα πρέπει να υπάρχει ένα καλά δομημένο πλαίσιο που θα δίνει κίνητρα στο να χρησιμοποιηθούν αυτές οι επιλογές και όχι αντικίνητρα».


Αν και έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες, το θέμα των γενοσήμων δεν έχει προχωρήσει όσο θα έπρεπε, υποστήριξε και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έχουν εφαρμοστεί ακόμα λύσεις τεχνητής νοημοσύνης: «Πόσο δύσκολο είναι τον καιρό της τεχνητής νοημοσύνης να περάσουν κόφτες και φίλτρα στη συνταγογράφηση;». 


Στη συνέχεια διερωτήθηκε «είναι για σας λογικό κι αποδεκτό η καρδιακή ανεπάρκεια να αποζημιώνεται με 3,5 ευρώ μηνιαίως, η υπέρταση να αποζημιώνεται με 4 ευρώ μηνιαίως και στα ποσά αυτά να πρέπει να έχουμε υποχρεωτικές επιστροφές;» για να συμπληρώσει στη συνέχεια «κι αν μιλάμε -που γίνεται πολλή συζήτηση πάνω ή κάτω από το τραπέζι- για θέματα αναθεώρησης τιμών και επαναξιολόγησης πού θα πρέπει να πάμε; Και να ρωτήσω: την υποκατάσταση αυτών των οικονομικών θεραπειών πώς θα την αντιμετωπίσουμε;».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι 645 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τη σύγχρονη και επίκαιρη θεματολογία
Με τις εταιρείες Genetic Leap και HAYA Therapeutics






Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι απάτες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν οικονομικά δεδομένα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Οργανισμού
Έρχεται νέο σχέδιο δράσης για τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα
Όπως ανακοινώθηκε σε ημερίδα του ΚΕΦΙ
Kavita Patel: H καινοτομία προσθέτει εκατομμύρια υγιή χρόνια ζωής
Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas συμμετείχε στο 23ο Annual Healthworld Conference