Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Αλ. Μπουρλά: Η ΑΙ θα φέρει τη θεραπεία του καρκίνου σε 4 χρόνια

14/4/2025 4:57:06 μμ
Χωρίς να αντικαταστήσει τους ερευνητές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο Albert Bourla, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών υποσχέθηκε ότι «σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα πάντα». 


Συγκεκριμένα, σε συζήτηση που είχε με τη Νίκη Λυμπεράκη, δημοσιογράφο στο Mega TV και «Το Βήμα», ο A. Bourla χαιρέτισε τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), η οποία θα αναλάβει πολλές διαδικασίες, χωρίς όμως να αντικαταστήσει τους ερευνητές. «Οι ερευνητές θα χρησιμοποιούν την ΑΙ κι αντί να φέρουν τη θεραπεία του καρκίνου σε 10 χρόνια, θα τη φέρουν σε 4» εξήγησε. 


Όσον αφορά τους στόχους των επόμενων ετών, αναφέρθηκε κυρίως στην εξάλειψη του Αλτσχάιμερ και στη θεραπεία πολλών μορφών του καρκίνου, οι οποίοι μελλοντικά θα μετατραπούν σε χρόνιες παθήσεις, όπως είναι δηλαδή ο σακχαρώδης διαβήτης. 


Αναφορικά με την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι φιλική προς την καινοτομία και τώρα πρέπει να αποκτήσει τη δυνατότητα να καινοτομεί, ενώ χαρακτήρισε προοδευτικές τις απόψεις της σημερινής κυβέρνησης στον χώρο της ευρωπαϊκής βιομηχανίας.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Σύμφωνα με τον Μ. Χειμώνα, γενικό διευθυντή του ΣΦΕΕ, απαιτούνται αλλαγές ώστε να υλοποιηθούν






Σχετικά άρθρα

Κλινική δοκιμή mRNA εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα
Από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Πάρκινσον: Η «σιωπηλή» νόσος που αλλάζει ζωές
Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι νοσούν πάνω από 20.000 άνθρωποι
Εβδομάδα Πρόληψης για την Οστεοπόρωση
«Γερά οστά, καλύτερη ζωή!»
Κολχικίνη: Παλαιό φάρμακο, νέα δεδομένα
Πρόσφατες μελέτες αναδεικνύουν την αντιφλεγμονώδη δράση της