Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Αμοιβή για τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών ζητούν οι ακτινολόγοι

24/5/2024 6:54:32 πμ
Με ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας με αφορμή τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών αποκλειστικά από ακτινολόγους, αναφέρεται ότι η έκδοση ιατρικής συνταγής (άυλης και μη) «είναι ιατρική πράξη, για την οποία ο ιατρός κάθε ειδικότητας έχει δικαίωμα αμοιβής, αντίστοιχη με αυτή της ιατρικής επίσκεψης». 


Ζητά λοιπόν να καθιερωθεί το ακριβές ποσό της αμοιβής του ακτινολόγου (σημειώνοντας ότι η επίσκεψη σήμερα είναι 10 ευρώ) είτε από το φυσικό πρόσωπο είτε από το νομικό πρόσωπο, με το οποίο συνεργάζεται ο ακτινολόγος, και να μην εμπίπτει σε ΦΠΑ διότι πρόκειται για υπηρεσία ΠΦΥ. 


Επιπλέον οι ακτινολόγοι ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα συνταγογράφησης φαρμάκων που σχετίζονται με τη χορήγηση σκιαγραφικών μέσων (π.χ. αναφυλακτικής - αντιαλλεργικής αγωγής) αλλά και εναλλακτικών απεικονιστικών εξετάσεων, σε περίπτωση αντένδειξης χορήγησης σκιαγραφικού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών