Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Στα όρια της κατάρρευσης το ΕΣΥ - Δείτε τις ελλείψεις!

Τα ράφια των νοσοκομείων σταδιακά αδειάζουν από τρόφιμα και υγειονομικό υλικό, ενώ λιγοστεύουν και τα αποθέματα φαρμάκων.



Τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τους μειωμένους προϋπολογισμούς αλλά και τις συνέπειες από τις κλειστές τράπεζες, που δεν επιτρέπουν στοιχειώδη ρευστότητα και προμήθειες.

Έτσι το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο, παρουσιάζει προβλήματα στον εφοδιασμό τους με τρόφιμα, υγειονομικά υλικά αλλά και φάρμακα αφού οι προμηθευτές ζητούν να πληρωθούν τοις μετρητοίς.

Ήδη προβλήματα έχουν σημειωθεί στον Ευαγγελισμό, στο Ελπίς, στο Τζάνειο, στο Μεταξά και στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Ελλείψεις όμως παρουσιάζονται και στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας με τους καρκινοπαθείς να αναζητούν τα πολύτιμα για τη ζωή τους σκευάσματα στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Τα νοσηλευτικά ιδρύματα, «'Aγιος Σάββας», «'Aγιοι Ανάργυροι», «Θεαγένειο» - έχουν εξαντλήσει τα αποθέματά τους για τις χημειοθεραπείες, ενώ μικρότερες ελλείψεις παρουσιάζουν και άλλα δημόσια νοσοκομεία. Ήδη στα νοσοκομεία: «Σωτηρία», «Παμμακάριστος», «Κωνσταντοπούλειο», «Παπαγεωργίου», και «Βενιζέλειο» οι υπεύθυνοι στέλνουν τους ασθενείς στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

ΠροηγούμενοΕπόμενο