Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Έως τις 10 το βράδυ ανοικτά τα ΠΕΔΥ

 


Έως τις 10 το βράδυ θα λειτουργούν πλέον τα ΠΕΔΥ , πρώην δομές ΕΟΠΥΥ,  διευρύνοντας το ωράριό τους κατά τρεις ώρες. Ειδικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, οι πρώην μονάδες ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν εφΆ εξής κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και οι γιατροί τους θα δέχονται πολίτες από τις 7.30 π.μ. έως τις 9.30 μ.μ. σε δύο βάρδιες: 7.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ. και 2.30 μ.μ. έως 9.30 μ.μ. Σε περίπτωση που σε κάποια μονάδα μία ιατρική ειδικότητα είναι μοναδική, με απόφαση του διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας δύναται να οριστεί διαφορετικό ωράριο απασχόλησης, όπως π.χ. 12 το μεσημέρι έως 7 μ.μ.


«Κενό γράμμα» χαρακτηρίζουν πάντως οι εργαζόμενοι των ΠΕΔΥ την απόφαση του υπουργείου Υγείας υποστηρίζοντας πως τα ιατρεία έχουν καταρρεύσει λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ καταγράφονται ελλείψεις ακόμη και απλών υλικών.


Εκτιμούν δε ότι το 80% των ασφαλισμένων προτιμά να επισκεφθεί τους συμβεβλημένους γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία τα οποία είναι ανοιχτά έως τις 9 το βράδυ, που σημαίνει ότι η επέκταση του ωραρίου των μονάδων ΠΕΔΥ δεν έχει ουσία, αντίθετα θα φέρει δυσκολίες, αφού θα αναστατώσει νοσηλευτές και διοικητικούς υπαλλήλους των ιατρείων.

 

ΠροηγούμενοΕπόμενο