Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα

11/7/2024 9:25:11 μμ
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έναρξη της νέας θυγατρικής εταιρείας της στην Ελλάδα με έδρα την Αθήνα και δραστηριοποίηση στην ογκολογία ανακοίνωσε η Daiichi Sankyo, έχοντας ως βασική προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο.


Η Θωμαΐς Κωνσταντοπούλου, Country Manager της Daiichi Sankyo Greece δήλωσε: «Η απόφασή μας να είμαστε παρόντες στην Ελλάδα απορρέει από τη βαθιά δέσμευσή μας να υπηρετήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς με καρκίνο μέσω του καινοτόμου χαρτοφυλακίου μας, για τη βελτίωση των εκβάσεων της νόσου και της ποιότητας ζωής τους. Η εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα, γεγονός που ευθυγραμμίζεται με το σχέδιο της χώρας να δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν την καινοτομία, τη διατήρηση των ταλέντων της, την τεχνολογική πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη. Εστιάζουμε στην προώθηση της ουσιαστικής καινοτομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας με βιώσιμο τρόπο».


Η Daiichi Sankyo διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε 14 ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με αντιπροσώπευση στη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και το Λουξεμβούργο. Με 20 εγκαταστάσεις Ε&Α σε 12 χώρες, η Daiichi Sankyo αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο για την ανάδειξη της καινοτομίας και επικεντρώνεται στα συζευγμένα με φάρμακο αντισώματα (ADCs), τα οποία είναι αντικαρκινικά φάρμακα που συνδυάζουν την εξειδικευμένη στόχευση και την αντικαρκινική δράση σε ένα μόνο μόριο.


O Δημήτριος Κρικέλης, επικεφαλής του Τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων Daiichi Sankyo Greece, σημείωσε: «Σε όλες τις εκφάνσεις των δράσεών μας, προτεραιότητα είναι η καινοτομία. Από την αναζήτηση νέων φαρμάκων, νέων μεθόδων ανακάλυψης και χορήγησής τους, μέχρι την επίτευξη αριστείας σε ολόκληρο τον οργανισμό μας, εξετάζουμε συνεχώς νέες ιδέες. Ακόμα και πριν την έναρξη της δραστηριότητάς μας στη χώρα μας, η Daiichi Sankyo είχε ήδη ξεκινήσει συνεργασία με την ελληνική ογκολογική κοινότητα, μέσω προγραμμάτων κλινικών δοκιμών. Είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε ιατρούς με πλούσια κλινική εμπειρία και μια δραστήρια ερευνητική κοινότητα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ο Κυριάκος Σουλιώτης






Σχετικά άρθρα

ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG