Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επίκαιρα

τελευταία νέα


Αποστολή σε φίλοΕκτύπωσηΑποθήκευση στα αγαπημένα του μέλους

Θα απολύονται... νύκτα οι διοικητές των νοσοκομείων


Θα φεύγουν... νύκτα οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλης και η οποία προβλέπει πως  ο υπουργός θα μπορεί να απομακρύνει αζημίως για το δημόσιο, αλλά και αναιτιολογήτως τους διοικητές και τους αναπληρωτές καθώς και να ορίζει σε χρόνο - εξπρές νέες διοικήσεις.




Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση η σχετική απόφαση λύνει τα χέρια του εκάστοτε υπουργού να απολύει τις διοικήσεις των νοσοκομείων ενώ κάποιες εκφράσεις που περιέχονται έριξαν κυριολεκτικά λάδι στην φωτιά.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, ότι επιβάλλεται η άμεση και μαζική απομάκρυνσή τους, λόγω της "δυσλειτουργίας των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων" αλλά και "λόγω της αδυναμίας άσκησης εκ μέρους των Διοικητών των καθηκόντων τους που θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την προστασία του δικαιώματος της υγείας των πολιτών".

Σημειώνεται πως η λήξη της θητείας των διοικήσεων ήταν το 2016 ενώ πολλά στελέχη αρνούμενα να παραιτηθούν έχουν καταφύγει σε δικηγορικά γραφεία ζητώντας αποζημιώσεις από το δημόσιο για τη μονομερή καταγγελία της σύμβασής τους.

ΠροηγούμενοΕπόμενο