Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Φοιτητές και απόφοιτοι προτείνουν την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

9/7/2024 1:48:26 μμ
Τις τελευταίες 2 δεκαετίες πρωτοστατεί στον τομέα της Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ένα από τα κορυφαία ερευνητικά πανεπιστήμια στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, προσφέρει περισσότερα από 100 δια ζώσης και εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, φιλοξενώντας περισσότερους από 12.500 φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες.


Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας πρωτοστατεί στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιστημών ζωής και υγείας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τις παγκόσμιες κατατάξεις, το Πανεπιστήμιο καταλαμβάνει την 1η θέση σε Ελλάδα και Κύπρο στον τομέα Καλής Υγείας και Ευημερίας (Times Higher Education Impact Rankings, 2023) και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα καλύτερα 601-800 πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα Κλινικής και Υγείας (Times Higher Education World University Rankings by Subject, 2024).

Επίσης, έξι από τους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2023, η οποία εκδίδεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (ΗΠΑ), ενώ το ποσοστό εργοδότησης των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής αγγίζει το 99,9% (στοιχεία ετών 2015-2022).

Σημειώνεται ότι η Ιατρική Σχολή προσφέρει δύο ιατρικά προγράμματα σπουδών: το Doctor of Medicine (MD) για αποφοίτους Λυκείου διάρκειας 6 χρόνων και το Doctor of Medicine (MD) για κατόχους πρώτου πτυχίου διάρκειας 5 χρόνων που περιλαμβάνουν και κλινική άσκηση στην Κύπρο ή σε συνεργαζόμενα νοσοκομειακά κέντρα στο εξωτερικό. Επιπλέον προσφέρει δύο μεταπτυχιακά στη Δημόσια Υγεία και την Οικογενειακή Ιατρική και ένα διδακτορικό στις Ιατρικές Επιστήμες.

Αυστηρά τα κριτήρια επιλογής των φοιτητών

Η διαδικασία επιλογής και εισδοχής των φοιτητών είναι ιδιαίτερα αυστηρή και διαφανής, καθώς για κάθε 13 υποψηφίους επιλέγεται μόνο ένας. Τα κριτήρια επιλογής, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τις υψηλές βαθμολογίες στο απολυτήριο Λυκείου ή στο πρώτο πτυχίο, ενώ πραγματοποιείται και προσωπική συνέντευξη μέσω της διεθνούς αξιόπιστης διαδικτυακής πλατφόρμας Kira Talent.

Οι προσωπικές εμπειρίες φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής

Τα πλεονεκτήματα της φοίτησης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, όπως το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, η ποιότητα της έρευνας, το πολυπολιτισμικό περιβάλλον, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις, η πρακτική άσκηση και το υψηλό ποσοστό εργοδότησης, αναδεικνύονται μέσω σύντομων δηλώσεων που παραχωρούν φοιτητές αλλά και απόφοιτοι της Σχολής, οι οποίοι αποτελούν και τους καλύτερους πρεσβευτές της:


Δρ. Χρήστος Μπαχτσετζής, Τάξη του 2021, Ελλάδα: «Έξι μήνες μετά την αποφοίτησή μου, κατάφερα να εξασφαλίσω την πλήρη εγγραφή μου στους ιατρικούς καταλόγους δύο κρατών μελών της Ε.Ε., της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και σε μία χώρα μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, την Ελβετία, και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπρόσθετα, η αξία του πτυχίου ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, όταν έγινα δεκτός για μεταπτυχιακές σπουδές σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές Ιατρικές Σχολές παγκοσμίως».

Mats Israelsson, Τάξη του 2025, Σουηδία: «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται φοιτητές απΆ όλο τον κόσμο και έτσι αυτό το πολυπολιτισμικό περιβάλλον που δημιουργείται μου επιτρέπει να επικοινωνώ και να συνεργάζομαι με ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά κοινωνικά και πολιτιστικά υπόβαθρα. Αυτό αυξάνει την κατανόηση της διαφορετικότητας, αφαιρεί στερεότυπα και παρέχει μεγαλύτερη αντίληψη για την πολιτιστική ποικιλομορφία, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για την προσωπική μου ανάπτυξη και για την εξάσκηση της ιατρικής στο μέλλον».

Kyle Alexander, Τάξη του 2024, Ηνωμένο Βασίλειο: «Νιώθω τυχερός που επέλεξα να σπουδάσω στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, μία από τις λίγες στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο που διαθέτουν κλασικό κέντρο ανατομίας. Αυτή η πρακτική είναι ανεκτίμητη και, παράλληλα με την κλινική έκθεση από τον πρώτο χρόνο σπουδών, μου προσφέρουν πλεονέκτημα για εξασφάλιση θέσης πρακτικής εξάσκησης μετά την αποφοίτησή μου».

Eva Sonja Bender, Τάξη του 2028, Ελβετία: «Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν ιδιαίτερα στην Ιατρική Σχολή είναι οι ευκαιρίες που έχω να προσφέρω εθελοντικά στην κοινότητα μέσω της συμμετοχής μου στην Κινητή Ιατρική Μονάδα. Οι εξορμήσεις της μονάδας είναι πολύ δημοφιλείς ανάμεσα στους φοιτητές Ιατρικής και πραγματοποιούνται, κατά μέσο όρο δύο φορές το μήνα. Ταξιδεύουμε σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και προσφέρουμε δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις στους κατοίκους αυτών των περιοχών».

Karine De Souza, Τάξη του 2019, ΗΠΑ: «Το να αφήσω τις ΗΠΑ και να εγγραφώ σε μια Ιατρική Σχολή στην Κύπρο ήταν μια απΆ τις πιο συναρπαστικές αποφάσεις που έχω πάρει, και μια απΆ τις καλύτερες. Το πρόγραμμα είναι διεθνές από κάθε άποψη, καθώς οι περισσότεροι συμφοιτητές μου προέρχονται από Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Αυστραλία, Ισραήλ, Λίβανο, Ιταλία, ΗΠΑ. Για μένα, το ότι μπορώ να επιστρέψω στις ΗΠΑ για την κλινική μου κατάρτιση, έκανε το πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενεργοποιεί για 7η χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey»
«Η συνεργασία Ακαδημίας & φαρμακοβιομηχανίας, αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο της νέας γενιάς», όπως ανέφερε






Σχετικά άρθρα

Mycogel cleansing gel: Καθημερινή φροντίδα για την προστασία από μυκητιάσεις
Διατίθεται στα φαρμακεία από την Bailleul Dermatologie
MYCOSAN: Για πόδια «ελεύθερα» από μύκητες
Διατίθεται από την Gerolymatos International
KORRES: Νέα εποχή για τη συλλογή Yoghurt Suncare
Συνδυάζει την καινοτομία με τη βιωσιμότητα
Είδη μακιγιάζ TROUSS MILANO MAKE UP
Κυκλοφορούν αποκλειστικά στα φαρμακεία από την Hippocrates Top Pharmacy