Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Τέχνη & πολιτισμός

τελευταία νέα


Συμβούλιο της Ευρώπης: Συγκρότησε δίκτυο ιστορικών φαρμακείων

16/7/2024 11:35:42 μμ
Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Συμβούλιο της Ευρώπης, με στόχο να ενισχύει την κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα, ορίζει δίκτυα μεταξύ των χωρών που τα ονομάζει «άυλες πολιτιστικές διαδρομές». Ένα από τα πιο πρόσφατα δίκτυα είναι αυτό των ιστορικών φαρμακείων & ιαματικών κήπων που σύμφωνα με το Συμβούλιο μάς επιτρέπει να ανακαλύψουμε την ιστορία της φαρμακευτικής επιστήμης μέσα από παραδοσιακές πρακτικές που σχετίζονται με τα φαρμακευτικά φυτά, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κληρονομιάς μας και παραμένουν απαραίτητα για την υγεία των Ευρωπαίων».


Στην πολιτιστική διαδρομή επί του παρόντος περιλαμβάνονται φαρμακεία και κήποι από την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία, που έχουν διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις γνώσεις που έχουμε σήμερα στην ιατρική. Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα «Καθημερινή», υπάρχει προοπτική διεύρυνσης του δικτύου. Αναφέρει ότι στην Ελλάδα τα ιστορικά φαρμακεία είναι πλέον ελάχιστα (ενδεικτικά αναφέρονται το φαρμακείο του Ραφαλιά στην Ύδρα, του Α.Π. Παπαγεωργίου στο Άργος και του Αστεριάδη στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Λάρισας), ενώ αναφορικά με τους ιαματικούς κήπους, θα μπορούσε να ενταχθεί ο κήπος θεραπευτικών φυτών στην Αρχαία Επίδαυρο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καλλιτεχνικές δράσεις έξω από φαρμακεία της Αθήνας
Κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περαστικών
«Έρωτας και Αναπηρία!»
Εκδήλωση του Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ
Περίπατος στην Αιόλου για την ιστορία της περιοχής και των φαρμακείων της
Διοργανώνεται από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute
ΣΕΦΑΡ – ΣΥΦΑΡΤ: «Ανεβάζει» παιδική θεατρική παράσταση
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»