Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ξεκινά ο πόλεμος για τα ΜΥΣΥΦΑ

8/6/2015 9:48:30 πμ
Νέα γενική συνέλευση του Π.Φ.Σ. το Σάββατο 13/6
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ξεκινούν τον πόλεμο οι φαρμακοποιοί για την παραμονή των ΜΥΣΥΦΑ στα φαρμακεία, εστιάζοντας κυρίως στους κινδύνους που υπάρχουν για τους ασθενείς και κατ' επέκταση για τη δημόσια υγεία σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χορήγησής τους από τα σούπερ μάρκετ.


Εκτός από την απεργία της Τετάρτης, το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει αποφασίσει και μια σειρά ενεργειών που οι φαρμακοποιοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν άμεσα προκειμένου να καταπέσει η πρόθεση της κυβέρνησης για είσοδο των ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.


Συνεπώς έχει αποφασιστεί: 

  • Ενημέρωση και έντονη πίεση όλων των βουλευτών όλων των κομμάτων της Ελλάδας για το θέμα των ΜΥΣΥΦΑ από τους τοπικούς ΦΣ ή/και τον ΠΦΣ.
  • Έκδοση ενημερωτικού κειμένου και αποστολή του σήμερα σε όλους τους Φ.Σ. για τις θέσεις των φαρμακοποιών, το οποίο θα χρησιμοποιούν στις συναντήσεις.
  • Προτρέπονται ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποι φαρμακοποιών σε όλους τους τοπικούς Φ.Σ. να επιδιώξουν να προβάλλουν συνεχώς και με επιμονή τις θέσεις του κλάδου από όλα τα τοπικά ΜΜΕ ανά την Ελλάδα.
  • Εκτύπωση αφισών και φυλλαδίων για όλα τα φαρμακεία της χώρας και θα προβληθούν από τα ΜΜΕ ενημερωτικά σποτ για το θέμα.
  • Θα ζητηθεί επισήμως από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να δημοσιοποιηθεί εκ νέου η παλαιότερη επίσημη θέση του Οργανισμού (επί προεδρίας κ. Λιτζέρη Δημήτρη) ΚΑΤΑ της χορήγησης των φαρμάκων (αποζημιούμενων ή μη) από οποιονδήποτε άλλο χώρο εκτός των φαρμακείων.
  • Θα ζητηθεί επισήμως από την πανεπιστημιακή κοινότητα (Φαρμακευτικές Σχολές) να πάρουν δημοσίως θέση στο θέμα των φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ και μη) για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την επιστημονική άποψη επί του θέματος.
  • Τη μέρα της απεργίας (Τετάρτη 10 Ιουνίου), εκτός από την απεργία θα λάβει χώρα συνέντευξη τύπου του ΠΦΣ στην Αίγλη του Ζαππείου στις 11:00. Στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών όλης της χώρας έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στη συνέχεια το προεδρείο του Π.Φ.Σ. θα μεταβεί στη Βουλή όπου θα επιδώσει έγγραφο με τις επίσημες θέσεις του κλάδου.
  • Το ερχόμενο Σάββατο 13-6-2015 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στην Αθήνα όπου θα επανεξεταστεί η στάση του κλάδου στο θέμα και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ζητηθεί να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Φ.Σ. της χώρας άμεσα για κλιμάκωση της αντίδρασής μας.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Η επιτροπή CHMP συνιστά επίσης την κυκλοφορία άλλων 9 φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση