Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


UNI-PHARMA SA: Χρηματοδοτεί την έρευνα & την καινοτομία του ΑΠΘ

23/9/2024 8:13:49 πμ
Και έλαβε τη διάκριση «Τιμής Ένεκεν»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η UNI-PHARMA – ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΑΒΕΕ – Φαρμακευτικά Εργαστήρια έλαβε πριν από μερικές ημέρες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) μια σημαντική διάκριση «Τιμής Ένεκεν».


Η διάκριση, την οποία παρέλαβε η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ Φαρμακευτικής των ΕΚΠΑ & Παν. Πατρών, αφορά τη χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας στο ΑΠΘ. Την τιμητική διάκριση επέδωσε ο Χαράλαμπος Φειδάς, Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Τμήματος Γεωλογίας, παρουσία του Κυριάκου Υάκινθου, Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας, καθηγητή τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.


Με αφορμή την εν λόγω διάκριση, η Ιουλία Τσέτη τονίζει μεταξύ άλλων: «Στην Ελλάδα παράγεται βασική έρευνα, την οποία οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν, με στόχο οι νέοι επιστήμονες να παραμείνουν στη χώρα και ταυτόχρονα να δώσουμε ελπίδα σε όσους επιθυμούν, να ακολουθήσουν το ερευνητικό πεδίο προκειμένου η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε Κόμβο Καινοτομίας, Έρευνας και Αριστείας. Η στόχευσή μας επίσης θα πρέπει να είναι η έμφαση στις βιοεπιστήμες, καθώς και στη συνέργεια βιομηχανίας και ακαδημαϊκής κοινότητας. Ειδικότερα, οι βιομηχανίες οφείλουμε να χρηματοδοτούμε με ίδια κεφάλαια, ερευνητικά προγράμματα σε πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, τα οποία στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου και την καταπολέμηση νέων ασθενειών. Είναι ένα όραμα συνεργατικής έρευνας που υλοποιείται εντός του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ)». 


Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαρκής επένδυση στην καινοτομία και στην έρευνα, βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της στρατηγικής του Ομίλου με βασικοί πυλώνες τις συνέργειες με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, αλλά και το εμβληματικό Ίδρυμα ΑΜΚΕ ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Roche Hellas συμμετείχε στο 23ο Annual Healthworld Conference
Με δύο επιστημονικά άρθρα και ένα συμπόσιο από τον Π.Ο.Υ. και τη FIP






Σχετικά άρθρα

Karabinis Medical: Καθαρισμός της Δυτικής Παραλίας της Καλαμάτας στις 2/10
Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας»
Η Novo Nordisk Μέγας Χορηγός του Athens Heart Festival 2024
Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την καρδιαγγειακή πρόληψη
BMS Ελλάδας: Τιμά τους ασθενείς με χρόνια αποφρακτική υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2024
Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Σειρά δράσεων από τη Novartis Hellas για την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας