Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τον Νοέμβριο ξεκινούν και οι εμβολιασμοί Covid-19 στα φαρμακεία;

15/10/2024 8:31:47 μμ
Πώς θα προγραμματίζονται τα ραντεβού εξήγησε ο Απ. Βαλτάς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τον επόμενο μήνα οι Έλληνες φαρμακοποιοί είναι πιθανό να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς έναντι της Covid-19, καθώς σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απ. Βαλτάς από το βήμα του Pharma Point 2024, η σχετική πλατφόρμα για τη διενέργεια και την καταχώρηση αυτών των εμβολιασμών θα είναι έτοιμη τέλος Οκτωβρίου. Αυτό που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους οι φαρμακοποιοί είναι ότι θα πρέπει να συγκεντρώνουν έξι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν και τότε θα αιτούνται από τη φαρμακαποθήκη τους ένα φιαλίδιο αντίστοιχων δόσεων ώστε να προγραμματίζουν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Στο συνέδριο επίσης διευκρινίστηκε ότι ο φαρμακοποιός θα αμείβεται με 3 ευρώ για το ραντεβού (από το κράτος) και με 5 ευρώ+ΦΠΑ από τον πολίτη.

 


Ο πρόεδρος αναφέρθηκε και σε άλλες υπηρεσίες υγείας που προγραμματίζονται, κάνοντας ειδική αναφορά σε δράση για την πρόληψη της παχυσαρκίας, ενώ επανέλαβε το αίτημα για τη χορήγηση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει: «να ξεπεραστούν τα συμφέροντα που υψώνουν εμπόδια, όταν μάλιστα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τη βούληση. Η πολιτεία πρέπει να το κάνει και να προσπεράσει αυτά τα συμφέροντα». Το PHARMA point 2024 πραγματοποιήθηκε στις 12-13/10 από τον Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 3.180 συνέδρους και 91 εταιρείες. Η θεματολογία του φέτος εστίασε στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του φαρμακείου και στην παροχή νέων υπηρεσιών υγείας με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Απ. Βαλτάς επικοινώνησε με τη διοίκηση της αρμόδιας αρχής
Διοργανώνεται από το Supply Chain Institute






Σχετικά άρθρα

Μικροβιολογικές εξετάσεις και ερμηνεία κατά τον έλεγχο βιταμινών
Όλη η απαραίτητη πληροφορία στην f-anazitisi
Εμπόδια στην ομαλή διαδικασία για τη δράση πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου
Τι ζητά ο ΠΦΣ και γιατί διαμαρτύρονται συνδικαλιστές του κλάδου
Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα
Σύμφωνα με την παρουσίαση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου από το υπ. Οικονομικών
ΠΦΣ: Καμία ανησυχία για τους ελέγχους στα αποθέματα των φαρμακείων
Ο Απ. Βαλτάς επικοινώνησε με τη διοίκηση της αρμόδιας αρχής