Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Το ομαδικό πνεύμα εκτοξεύει το φαρμακείο

18/12/2017 11:26:59 πμ
Ακόμη και τις μέρες που η ένταση κτυπάει κόκκινο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τo Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο


Οι πολυάσχολες μέρες στο φαρμακείο, όταν ο αριθμός των πελατών βαίνει συνεχώς αυξανόμενος όπως και η ροή της εργασίας, αποτελούν καμιά φορά λόγο ανησυχίας και σύγχυσης αρμοδιοτήτων μεταξύ του προσωπικού.

Δουλειά του έμπειρου φαρμακοποιού είναι να τις μετατρέψει σε μέρες αποδοτικότητας και ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης του κοινού, ακόμα και κάτω από συνθήκες ακραίας έντασης, όταν πιθανόν η ουρά μπροστά στο ταμείο αρχίζει να φαντάζει εφιαλτική. Η μέθοδος είναι μία και απλή: ομαδικό πνεύμα και άριστη συνεργασία.


Ο φαρμακοποιός και το προσωπικό του αποτελούν τα στελέχη μιας ομάδας που οφείλει να μάθει να συνεργάζεται αρμονικά, τόσο στις «βατές» ημέρες όσο και στις ημέρες που η ροή της δουλειάς «χτυπάει κόκκινο». Ο φαρμακοποιός, όπως και το προσωπικό του, δεν εκτελεί μηχανικά μια εργασία, αλλά επικοινωνεί με τον ασθενή, τον συμβουλεύει, βεβαιώνεται ότι ο ασθενής κατανοεί τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει.


Παράλληλα, εκτελεί το γραφειοκρατικό μέρος μιας συνταγής, απαντά σε τηλεφωνήματα, επεξεργάζεται και συμπληρώνει το φύλλο παραγγελιών, περνάει πόντους στο πρόγραμμα επιβράβευσης του καταναλωτή, ενημερώνει για καινούργια προϊόντα, απαντά σε ερωτήσεις και απορίες ιατρικής φύσεως, διευκρινίζει τις διαφορές του τάδε από το δείνα καταναλωτικό προϊόν, εισπράττει και δίνει ρέστα. Παράλληλα, οφείλει να έχει τον έλεγχο της κατάστασης και να δίνει λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα ή αναποδιά προκύψει, από έναν μπλοκαρισμένο εκτυπωτή έως έναν δυσαρεστημένο πελάτη που δυσανασχετεί περιμένοντας τη σειρά του στο ταμείο.


Η αποδοτική ομαδική εργασία επιτυγχάνεται με την εκπαίδευση, την κατανομή αρμοδιοτήτων και την επικοινωνία μεταξύ του προσωπικού. Εσείς είστε ο διευθυντής της ορχήστρας: ορίστε αρμοδιότητες, αναπτύξτε πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εργαζομένων, εξοικειώστε τους με το σύνολο της ύλης του φαρμακείου σας, καταστήστε τους υπεύθυνους για τα αποτελέσματα που φέρνουν.


Αναπτύξτε κουλτούρα συνυπευθυνότητας και εξηγήστε ότι περιμένετε απ' όλους να συμπεριφέρονται σαν μέλη μιας καλοκουρδισμένης ορχήστρας. Οι ίδιοι θα απολαμβάνουν τη δουλειά τους -ακόμα και τις δύσκολες ημέρες- και το φαρμακείο σας θα δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι.


To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή: http://www.pharmacy2020.gr/

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση