Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Τα προβλήματα των φαρμακείων σε διεθνή έρευνα της FIP

5/2/2023 10:58:40 μμ
Η Ομοσπονδία ζητά από τον ΠΟΥ μέτρα κατά των ψευδεπίγραφων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία διοργανώνει ένα διαδικτυακό εργαστήριο, στο οποίο φαρμακοποιοί από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις εργασιακές συνθήκες στη χώρα τους, τις πιέσεις και τα προβλήματα που βιώνουν. Με στόχο να αντιμετωπιστούν θέματα που αφορούν την ευημερία και την ψυχική υγεία των φαρμακοποιών, η Ομοσπονδία θα συγκεντρώσει τα συμπεράσματα του εργαστηρίου και θα καταθέσει στη συνέχεια προτάσεις για νέες στρατηγικές και πολιτικές που θα βασίζονται σε τεκμηριωμένα στοιχεία και θα μπορούν να προσαρμοστούν στο πλαίσιο κάθε χώρας. Δείτε περισσότερα εδώ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ανάγκη για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας επισήμανε ομάδα της FIP στο 152ο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.). Ειδικότερα, σε συζήτηση για την ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα και την ανταπόκριση σε υγειονομικές κρίσεις, η FIP πρότεινε την ανάπτυξη διεπιστημονικού προσωπικού ειδικά για τις έκτακτες υγειονομικές ανάγκες και τον «προσανατολισμό» των συστημάτων υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα που μπορεί να αποτελεί το «θεμέλιο για καθολική υγειονομική κάλυψη».

Στο ίδιο Συμβούλιο του ΠΟΥ, η FIP παρουσίασε το ρόλο των φαρμακοποιών ανά τον κόσμο στην καταπολέμηση του φαινομένου των ψευδεπίγραφων φαρμάκων. Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία αναφέρθηκε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αφορούσε πανεπιστημιακό μάθημα με θέμα τα πλαστά φάρμακα, ζητώντας τη συνεργασία του Οργανισμού για την ευρύτερη εφαρμογή του. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Έχουν θετικά αποτελέσματα για την υγεία






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς