Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Συνδυαστικά εμβόλια γρίπης & Covid-19 ετοιμάζουν μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες

24/1/2023 11:21:54 μμ
Ενώ προβλέπουν ότι ο εμβολιασμός κατά του Sars-Cov-2 θα γίνει ετήσιος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Pfizer, BioNTech και Moderna, οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς των εμβολίων Covid-19, σχεδιάζουν την «επόμενη ημέρα» της πανδημίας στοχεύοντας να αναπτύξουν συνδυαστικά εμβόλια κατά της γρίπης και του Sars-Cov-2, ίσως και κατά του RSV.

Σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της Moderna Stéphane Bancel στο Bloomberg, η Moderna σχεδιάζει να συστήσει στην αγορά εντός του 2024 συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης και Covid-19, ενώ ενδέχεται το 2025 να κυκλοφορήσει τριπλό συνδυαστικό εμβόλιο που θα προστατεύει επιπλέον και από τον ιό RSV. 
Εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της JP Morgan Healthcare, η Moderna σχεδιάζει να ανανεώνει τακτικά το εμβόλιο Spikevax και ενδεχομένως να το προσαρμόζει ανά γεωγραφική περιοχή, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 προβλέπεται να γίνει ετήσιος, ακολουθώντας το «μοντέλο» του αντιγριπικού εμβολιασμού. 

Αντίστοιχα σχέδια ανακοίνωσε στο συνέδριο και η Pfizer, με τη δική της εκδοχή του συνδυαστικού εμβολίου να αναμένεται το νωρίτερο μέσα στο 2024.

Η GSK έχει επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον να παίξει ρόλο σε αυτήν την αγορά, δοκιμάζοντας ήδη συνδυαστικό εμβόλιο γρίπης και Covid-19 με την CureVac. O εμπορικός διευθυντής Luke Miels της εταιρείας επισημαίνει στο Fierce Pharma πως «ολόκληρη η αγορά της Covid-19 και ένα μεγάλο μέρος της αγοράς της γρίπης θα μετακινηθούν στο συνδυαστικό εμβόλιο, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι το ίδιο καλό ή καλύτερο από τις τρέχουσες επιλογές».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη