Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στο Πειθαρχικό οι γιατροί που δίνουν ψευδή πιστοποιητικά στους αντιεμβολιαστές

2/10/2017 12:22:26 μμ
Οι προτάσεις του Π.Ι.Σ. για την αναστολή του φαινομένου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά τις καταγγελίες για παραπλανητικά ή πλαστά πιστοποιητικά που εκδίδουν γιατροί σε αντιεμβολιαστές (δείτε εδώ σχετικά), ο  Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) καταθέτει δύο προτάσεις αντιμετώπισης του φαινομένου:

  • την προσυπογραφή του οικείου ιατρικού συλλόγου σε κάθε γνωμάτευση που εξαιρεί παιδιά από τους εθνικούς εμβολιασμούς (ώστε να εξετάζεται κάθε περίπτωση)
  • να παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι γιατροί που δίνουν τέτοια πιστοποιητικά.

Φαίνεται πως οι καταγγελίες κατά των γιατρών, οι οποίοι ουσιαστικά καλύπτουν γονείς που αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, συζητήθηκαν εκτενώς στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).


Δεδομένου ότι τέτοιες ενέργειες αντιβαίνουν στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ο Π.Ι.Σ. καλεί τους Ιατρικούς Συλλόγους πρώτον να ενημερώνονται για κάθε γνωμάτευση που δίνει αντένδειξη εμβολιασμού και δεύτερον να επιλαμβάνονται άμεσα κάθε καταγγελίας περί παραπλανητικού ή πλαστού πιστοποιητικού και, εφόσον η καταγγελία είναι βάσιμη, να παραπέμπουν άμεσα τους υπαίτιους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τον Π.Ι.Σ.


Ο Π.Ι.Σ. δηλώνει ότι η δημόσια υγεία δοκιμάζεται αυτό τον καιρό από την επιδημική έξαρση της ιλαράς και από το αποκαλούμενο "αντιεμβολιαστικό κίνημα", ωστόσο επισημαίνει ότι, παρά τις ελάχιστες εξαιρέσεις, η ιατρική κοινότητα τηρεί πιστά τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών