Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πώς οι γιατροί βοηθούν τους αντιεμβολιαστές

28/9/2017 10:10:24 πμ
Αποκαλύψεις από τον πρόεδρο της Ένωσης Παιδιάτρων Κ. Νταλούκα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ψευδείς βεβαιώσεις εμβολιασμού, ψευδή πιστοποιητικά αντένδειξης εμβολιασμού, παραποίηση στοιχείων στα βιβλιάρια υγείας, έγγραφα υπογεγραμμένα από γιατρούς άνευ ειδικότητας ή ομοιοπαθητικούς, είναι κάποιοι από τους τρόπους που έχουν βρει οι «αντιεμβολιαστές» προκειμένου να εγγράψουν στο σχολείο ή τον παιδικό σταθμό τα ανεμβολίαστα παιδιά τους.


Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής δίνει στη δημοσιότητα τέτοια έγγραφα, αποκαλύπτοντας ότι μέλη της ιατρικής κοινότητας βοηθούν τους γονείς να εξαπατήσουν το σύστημα, ενώ παράλληλα θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους αλλά και την υπόλοιπη κοινωνία.

 

«Αν δεν ληφθούν αποφάσεις σε κυβερνητικό επίπεδο για την πιστοποίηση των εμβολιασμών σε σχέση με το δικαίωμα της εγγραφής των παιδιών στην εκπαίδευση, η ιστορία της ιλαράς, αλλά και άλλων νοσημάτων που προστατεύονται με εμβολιασμό, δυστυχώς θα επαναλαμβάνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος τη Ένωσης, Κωνσταντίνος Νταλούκας, και συμπληρώνει: «Το δικαίωμα στην παιδεία είναι πράγματι ισχυρό. Ισχυρότερο όμως είναι το δικαίωμα στην υγεία. Το θέμα δεν είναι ότι μένοντας ένα μέρος των παιδιών ανεμβολίαστα βάζουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους. Το θέμα είναι ότι διασπείρουν τη νόσο και βάζουν σε κίνδυνο ζωής όλους αυτούς που δεν μπορούν για λόγους ιατρικούς ή λόγω ηλικίας, να εμβολιαστούν».


Πέρα από αυτό, ο κ. Νταλούκας θέτει και το θέμα του εμβολιασμού των ενηλίκων: «Είναι επιεικώς απαράδεκτο να στέλνουμε ως παιδίατροι γονείς παιδιών, που παρακολουθούμε, για συνταγογράφηση και εμβολιασμό, έχοντας ελέγξει προηγουμένως το βιβλιάριο υγείας τους, και συνάδελφοί μας παθολόγοι να τους ρωτούν γιατί θέλουν να εμβολιαστούν ή να δηλώνουν άγνοια των εμβολίων».


Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί το υπουργείο Υγείας να φροντίζει για την επιμόρφωση των λειτουργών υγείας ενηλίκων σχετικά με τα εμβόλια και την εφαρμογή του Προγράμματος Εθνικού Εμβολιασμού, ελέγχοντας περιοδικά το αποτέλεσμα: «Αλλιώτικα φτάνουμε σε τραγελαφικές καταστάσεις, που εν μέσω γενικού πανικού από τα κρούσματα ιλαράς, το Υπουργείο ανακοινώνει να εμβολιαστούν και οι ενήλικες που δεν είναι εμβολιασμένοι. Κανένας σχεδιασμός, κανένας διαχρονικός προγραμματισμός, καμία ενημέρωση του γενικού πληθυσμού πριν να προκύψει το πρόβλημα, και ας είχε φουντώσει εδώ και μήνες η ιλαρά στις γειτονικές μας χώρες, καμία ενέργεια ή δράση προς την κατεύθυνση αυτή. […]

 Αυτό δεν είναι εικόνα σύγχρονης χώρας. Είναι εικόνα χειρουργείου μάχης και είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα του 2017».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών