«Λόγω μη απαιτούμενης πλειοψηφίας, σύμφωνα με το άρθρο 27 του κανονισμού του Π.Φ.Σ., η εκλογή όλων των αξιωμάτων του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ. ματαιώνεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα.
Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 15/9/2014 και ώρα 14.00 (άρθρο 33 του Ν. 3601/28).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αδέσμευτης Ενωτικής Συνδικαλιστικής Παράταξης (ΑΕΣΠ) και του επικεφαλής της παράταξης κ. Κ. Θεοδοσιάδη:
«Η ΑΕΣΠ προτείνει τη συγκρότηση διαπαραταξιακού προεδρείου με συμμετοχή όλων των παρατάξεωνκαι κατανομή των θέσεων βάσει της εκλογικής δύναμης κάθε παράταξης όπως καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές της 14/6. Κατά αυτόν τον τρόπο επιδεικνύεται ο απαιτούμενος σεβασμός στο εκλογικό αποτέλεσμα και εξασφαλίζεται παράλληλα η συνεργασία και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων περισσότερων παρατάξεων» και συνεχίζει: «Δυστυχώς από τη συμπαράταξη Σοφιανόπουλου-Λουράντου σύρθηκαν και οι παρατάξεις των κ.κ. Παπαδόπουλου-Μακρυγιάννη σε μια λογική και πρακτική διχοτόμησης δηλ. διάσπασης του κλάδου, υιοθετώντας πρόταση συγκρότησης προεδρείου από το οποίο θα απουσιάζει παντελώς η παράταξή μας.
Αγνοούν οι εμπνευστές αυτής της πρακτικής ότι δεν μπορούν και δεν έχουν κανένα δικαίωμα ούτε καν να σκέφτονται απομόνωση το 43% του εκλογικού σώματος. […] Ξεχνούν ότι επί σειρά ετών διεκήρυσσαν την αναγκαιότητα συγκρότησης διαπαραταξιακού προεδρείου, ακόμη και σε εποχές που ο κ. Βαγιωνάς είχε 8 ή 9 μέλη στο Δ.Σ. Προφανώς ούτε και τότε που το ζητούσαν το πίστευαν και το ήθελαν, γι? αυτό άλλωστε και σήμερα που υπάρχουν οι αντικειμενικές συνθήκες το αποφεύγουν, αντί να σπεύσουν να επισημάνουν τη δικαίωση των προσπαθειών τους.»
Κλείνει δε την ανακοίνωσή του προτείνοντας: «Οι φαρμακοποιοί μέσα από την Γ.Σ. του κλάδου θα αποφασίσουν για τη διοίκηση που θέλουν να τους εκπροσωπεί. Στην απόφασή τους αυτή θα λάβουν υπόψη έναν ακόμη παράγοντα: Το πραγματικό πρόσωπο όλων που αποκαλύπτεται όταν πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας.»
Αντίστοιχα, σε ανακοίνωση του επικεφαλής της Π.Φ. Συμμαχίας, Κ. Λουράντου:
«Η πρώτη πράξη του έργου «συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.», πέρασε στην ιστορία και η παράταξη, που οδήγησε τον κλάδο στην γνωστή απαξίωση με την φιλοκυβερνητική πολιτική της, εξακολουθεί να προκαλεί. Ξαφνικά θυμήθηκε, επειδή δεν της βγήκαν τα κουκιά από τις εκλογές, το διαπαραταξιακό προεδρείο με την κατοχή όμως των κυρίων θέσεων από τη δική της παράταξη και κυρίως με πρόεδρο τον ίδιο! Τόσα χρόνια πριν, ούτε καν συζητούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού διέθετε την απόλυτη πλειοψηφία και το έπαιζε εκ του ασφαλούς. Ούτε καν τη «διαπαραταξιακή επιτροπή διαπραγμάτευσης» που προτείναμε πριν ένα μήνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου δέχτηκε... προτιμώντας την ακυβερνησία του κλάδου, ώστε να περάσουν αναίμακτα όσα μέτρα εναντίον μας επέβαλε η κυβέρνηση.»
Και συνεχίζει: «Είναι γνωστές σε όλους μας οι πιέσεις που δέχτηκαν μέλη άλλων παρατάξεων από κυβερνητικές και άλλες πηγές για να συνδράμουν την γνωστή Κυβερνητική παράταξη ώστε να παραμείνει στην θέση της επ? ωφελεία προφανώς των κυβερνητικών ορέξεων και επιθυμιών...»
Και καταλήγει απαντώντας: «Τέλος καλό θα είναι να μην αναφέρουν την λέξη υποκρισία αυτοί οι
οποίοι χρησιμοποίησαν επανειλημμένα την έννοιά της και την έκαναν σημαία με τις
πράξεις τους. Και μόνο η ξαφνική χθεσινή επίκληση του «διαπαραταξιακού
προεδρείου» για το καλό δήθεν του κλάδου επιβεβαιώνει τον υποκριτικό τους λόγο...»