Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σήμερα η συνάντηση υπουργείου Υγείας και θεσμών

26/10/2016 9:58:40 πμ
Οι συναντήσεις δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε αποφάσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σήμερα Τετάρτη 26/10 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα συναντηθεί με εκπροσώπους των «θεσμών» για να τους παρουσιάσει τα σχέδιά της για τον περιορισμό των δαπανών στα φάρμακα κυρίως, αλλά και σε προμήθειες και εξετάσεις.


Σημειωτέον ότι έχει προηγηθεί συνάντηση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζου, του κ. Παύλου Πολάκη, του πρόεδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη και της προέδρου του Ε.Ο.Φ. κ. Κατερίνας Αντωνίου με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, κατά την οποία συζητήθηκε η μεγάλη υπέρβαση στη φαρμακευτική δαπάνη, η οποία θα καλυφθεί και φέτος με τον αυτόματο μηχανισμό επιστροφής (clawback). Ωστόσο, όπως τόνισαν οι δανειστές στην κυβέρνηση, μέσα στο 2017 θα πρέπει να μειωθεί κατά 30% το clawback και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να υπάρξουν παρεμβάσεις.

Στην ίδια συζήτηση, το υπουργείο παρουσίασε και τις ενέργειες που έχει λάβει για να επιτευχθούν οι στόχοι για την υγεία, όπως είναι η επιτροπή ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι της αγοράς και η οποία συνεδριάσει 2 φορές την εβδομάδα, αλλά και την έκθεση - πρόταση του κ. Μπερσίμη για τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης. Θετικές φαίνεται πως ήταν οι αντιδράσεις των δανειστών σε όλα αυτά, ενώ ο κ. Τζουσέπε Καρόνε έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ για την τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αλλά και τη διαδικασία για τον νέο τρόπο εκκαθάρισης.


Οι συναντήσεις αυτές ωστόσο δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε αποφάσεις, καθώς οι «θεσμοί» θα επανέλθουν στη χώρα μας στα μέσα Νοεμβρίου.


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του iatronet.gr, το μείζον θέμα για τους δανειστές είναι αυτή τη στιγμή τα εργασιακά και σε δεύτερη μοίρα η Υγεία, η οποία για εκείνους δεν παρουσιάζει τόσα προβλήματα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών