Δύο ιδιαίτεροι μονόλογοι, τρία θεατρικά έργα εμπνευσμένα από μυθιστορήματα και μία κωμωδία από το μακρινό μέλλον ανέβηκαν στις σκηνές της Αθήνας αυτό το μήνα.
«39 σκαλοπάτια»
Εκατόν τριάντα ρόλοι για τέσσερις μόνο ηθοποιούς, 35 αλλαγές σκηνικού και ένα κωμικό έργο που συνδυάζει τη γρήγορη δράση και το μυστήριο. Βασισμένα στην ομώνυμη ταινία του Χίτσκοκ και το κατασκοπικό μυθιστόρημα του Μπούκαν, τα «39 σκαλοπάτια» ανεβαίνουν με τους Κώστα Αποστολάκη, Ναταλία Δραγούμη, Φώτη Κέπελη και Σπύρο Σπαντίδα, στη σκηνοθεσία του τελευταίου (Θέατρο «Λαμπέτη»).
«Το ζευγάρι της χρονιάς»
Στην Ελλάδα του 2020 μας διακτινίζει το έργο του Γιάννη Ξανθόπουλου. Η εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση διοργανώνει έναν πανελλήνιο διαγωνισμό για παντρεμένα ζευγάρια, με σκοπό την αναζωογόνηση του εκφυλισμένου θεσμού της οικογένειας. Ο Μάκης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) και η Λένα (Ιωάννα Πηλιχού) θα συμμετάσχουν. Μόνο που ο διαγωνισμός δεν είναι και τόσο αθώος… (Θέατρο Νέου Κόσμου)
«Το κορίτσι του λύκου»
Ένα μικρό κορίτσι στην αγκαλιά ενός λύκου. Έτσι ξεκινά η ιστορία της Λουσί που μεγαλώνει στο τσίρκο, περνάει την εφηβεία της ως οικότροφος, γνωρίζει τη συζυγική ανία αλλά και τον έρωτα. Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Κριστιάν Μπομπέν «La folle allure», η Ειρήνη Φαναριώτη μας συστήνει με το σόλο της αυτό το κορίτσι (Θέατρο Νέου Κόσμου).
«Ντετέκτιβ»
Ένα διήγημα από τη συλλογή «Το τέλος της μικρής μας πόλης» του Δημήτρη Χατζή είναι ο «Ντετέκτιβ» που μεταφέρεται στη σκηνή από τον Μάνο Στεφανάκη, με τις ηθοποιούς Γιούλη Καρναχωρίτη και Ιφιγένεια Μακρή να ζωντανεύουν την ιστορία ενός λάτρη αστυνομικών μυθιστορημάτων, ο οποίος βουλιάζει στην απραξία μέχρι που ένας μυστηριώδης θάνατος τον συγκλονίζει (Θεατρική Σκηνή: «Skrow»).
«Ζωή χαρισάμενη»
Ο βετεράνος σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος επιστρέφει ύστερα από τέσσερα χρόνια με ένα δικό του μονόλογο, ερμηνευμένο από την Αγγελική Λεμονή κaι εμπνευσμένο από τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» και τη «Μάνα Κουράγιο» όσο και από τη βιογραφία της Σπεράντζας Βρανά. Ηρωίδα του είναι μια αγράμματη παραδουλεύτρα με τρία εξώγαμα παιδιά, η οποία πέρασε τη ζωή της σε μια Ελλάδα ταλαιπωρημένη από δικτατορίες, πολέμους και εμφύλιες συγκρούσεις (Θέατρο «Προσκήνιο»).
«Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας»
Κωμικός μονόλογος του Γιώργου Ηλιόπουλου που κατέχει την πιο επαναστατική μέθοδο… αυτοκαταστροφής. Προσπάθησες πολλές φορές να καταστρέψεις τη ζωή σου και δεν τα κατάφερες; Σιχάθηκες να ζεις μέσα στην ευτυχία και στην καλοπέραση; Σταματά να ταλαιπωρείσαι! Υπάρχει λύση! Η νέα επαναστατική μέθοδος που λειτουργεί 100%. Σκηνοθετεί η Βασιλική Ανδρίτσου (Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» - Πολυχώρος Αθηναΐς).
Πηγή: athinorama.gr