Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ποτέ νερό σε βρέφη κάτω των 6 μηνών

17/11/2016 11:32:16 πμ
Διαβάστε για τους ολέθριους κινδύνους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Πολλοί γονείς, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες δίνουν νερό ακόμη και στα βρέφη κάτω των έξι μηνών. Ωστόσο οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος της Βρετανίας απευθύνουν προειδοποίηση προς τους νέους γονείς ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να αποβεί μοιραία.


Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στη σχετική οδηγία, τα βρέφη σε αυτήν την ευάλωτη ηλικία πρέπει να τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα ή φόρμουλα. Η χορήγηση νερού στα νεογέννητα βρέφη, τονίζουν, όχι μόνο στερεί από τα μωράκια απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, προκαλώντας δηλητηρίαση.

Αν και αρκετοί γονείς βλέπουν το νερό ως υγιεινή εναλλακτική του γάλακτος, η υπερβολική ποσότητα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, αναφέρει το NHS. «Τα μωρά που θηλάζουν δεν χρειάζονται καθόλου νερό μέχρι να αρχίσουν να καταναλώνουν στερεά τροφή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προειδοποίηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η δηλητηρίαση από νερό, δηλ. η υπερβολική κατανάλωση νερού σε βαθμό δραματικής μείωσης των επιπέδων νατρίου στον οργανισμό, είναι αρκετά δύσκολο να συμβεί, τόσο σε ενήλικες όσο και σε μωρά, ωστόσο έχουν καταγραφεί περιστατικά τα οποία εγείρουν ανησυχίες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics