Ως γνωστόν οι αλλαγές στο δέρμα μας είναι συνεχείς όσο μεγαλώνουμε. Αρκετές γυναίκες, όταν μπαίνουν στη δεκαετία των 40, αρχίζουν να παρατηρούν πια τα πρώτα σημάδια γήρανσης. Τα σημάδια αυτά αντιμετωπίζονται με διάφορους τρόπους, π.χ. την τακτική περιποίηση του δέρματος με ειδικά προϊόντα και την καθημερινή χρήση αντηλιακού, την καλύτερη διατροφή, την αποφυγή του καπνίσματος κτλ.
Υπάρχουν όμως και κάποιες συμβουλές για το μακιγιάζ και πώς να κρύψουμε τα σημάδια αυτά απλά και έξυπνα!
- Ενυδάτωση: Πριν από το μακιγιάζ, πάντα να ενυδατώνετε το πρόσωπο με κρέμα ή λοσιόν. Περιμένετε να απορροφηθεί πριν ξεκινήσετε με τη βάση και το κονσίλερ.
- Κονσίλερ: Απαραίτητο για τους μαύρους κύκλους αλλά και για τα σημάδια γήρανσης κάτω από τα μάτια. Δοκιμάστε πολλές φορές, ώστε να πετύχετε την ποσότητα που χρειάζεται στο δικό σας δέρμα.
- Βάση: Προτιμήστε προϊόντα κρεμώδη για
ενυδάτωση (το δέρμα γίνεται πιο ξηρό όσο περνούν τα χρόνια) και ματ (ώστε να καλύπτουν τις κηλίδες και
τις ρυτίδες).
Η βάση τοποθετείται σε δύο στάδια: α) καλύψτε τα σκούρα σημάδια, αν υπάρχουν, με χρώμα πιο ανοιχτό από αυτό του δέρματος β) καλύψτε το πρόσωπο με βάση στο χρώμα του δέρματος. - Πούδρα: Ελάχιστη ποσότητα πούδρας είναι αρκετή. Προσοχή στα σημεία που η πούδρα κάθεται μέσα στις ρυτίδες και τις τονίζει. Απομακρύνετε την περιττή ποσότητα με λίγο βαμβάκι.
- Μολύβια & eyeliner: Αποχαιρετίστε τα μαύρα μολύβια και προτιμήστε τα καφέ που θα ταιριάζουν περισσότερο με το πρόσωπό σας ή καλύψτε τα μαύρα χρώματα με καφέ σκιά για να γίνει πιο ήπιο.
- Κραγιόν: Χρησιμοποιήστε μολύβι χειλιών στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας (το σχήμα των χειλιών μπορεί να αλλάξει με την ηλικία). Το χρώμα του κραγιόν καλό είναι να μην είναι ούτε πολύ σκούρο ούτε πολύ ανοιχτό.
Επίλογος: Στη δεκαετία των 40 δεν προτιμάμε το βαρύ, έντονο μακιγιάζ ούτε τις πλούσιες ποσότητες, γιατί μπορεί να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε…