Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Δωρεάν φάρμακα σε χαμηλοσυνταξιούχους μόνο υπό προϋποθέσεις

20/2/2025 4:32:08 μμ
Ο Φ.Σ. Αττικής παίρνει μέτρα «πρόληψης» για πιθανές διενέξεις στα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Διαμάχες στα φαρμακεία πιθανόν να προκαλέσει η ελλιπής πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων, πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ.


Όπως αναδεικνύει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αττικής Κώστας Λουράντος, το μέτρο θα ισχύσει μόνο στην περίπτωση που το φάρμακο θα έχει την ίδια τιμή με αυτή που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή το φθηνότερο γενόσημο. Σε άλλη περίπτωση ο ασφαλισμένος θα κληθεί να πληρώσει τη διαφορά μεταξύ της λιανικής τιμής και της τιμής αποζημίωσης. 


Μιλώντας στο f.daily ο πρόεδρος τόνισε: «Το μέτρο είναι σωστό, αλλά πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι ότι το 0% που θα αναφέρει η συνταγή θα αφορά μόνο μία περίπτωση, άρα θα κληθούν πολλοί να πληρώσουν. Είμαι πολύ θυμωμένος γιατί δεν το λένε πουθενά αυτό και ο κόσμος θα τα βάζει με τους φαρμακοποιούς». 


Ο Φ.Σ. Αττικής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με θέμα τη σημαντική αυτή «λεπτομέρεια». Υπενθυμίζεται ότι ως χαμηλοσυνταξιούχοι λογίζονται όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από τον Ιούνιο του 2016 και εξής και λαμβάνουν σύνταξη έως 643 ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου