Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πιο έτοιμη απέναντι στη γρίπη δηλώνει η κυβέρνηση

10/1/2017 11:17:55 πμ
Δηλώσεις Παύλου Πολάκη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το κύμα της εποχικής γρίπης» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


 

Όπως είπε: «Πέρυσι οι αναπτυγμένες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν 438, φέτος αγγίζουν τις 554 στα δημόσια Νοσοκομεία και επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα για περίπου 100 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα, που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ.»


Επίσης πληροφόρησε ότι αναμένεται προκήρυξη θέσεων από το ΚΕΕΛΠΝΟ (185 νοσηλεύτριες και 45 γιατροί) ώστε να ανοίξουν ακόμη 40- 45 κλίνες.


Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα κρούσματα της γρίπης έχουν αυξηθεί υπερβολικά σε σύγκριση με πέρσι, κατάσταση που μπορεί εν μέρει να οφείλεται και στην παραμονή σε κλειστούς χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Το φετινό στέλεχος του ιού

Στο φετινό κύμα της γρίπης κυριάρχηκε ο υπότυπος ΑΗ3Ν2 που συνήθως προσβάλλει τους ηλικιωμένους και έχει ξανακυκλοφορήσει στη χώρα μας. Το συγκεκριμένο στέλεχος καλύπτεται φυσικά από το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο.

Το αντιγριπικό εμβόλιο

Η εμβολιαστική κάλυψη είναι σε πολύ καλύτερα επίπεδα φέτος από πέρσι, όπως αποδείχθηκε και από τις ελλείψεις που προέκυψαν στην αγορά λόγω λανθασμένων υπολογισμών των αναγκών. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,780 εκατ. πολίτες.


Σύμφωνα με τον Γιάννη Μπασκόζο πάντως, έχουν παραγγελθεί επιπλέον 35.000 εμβόλια, εκ των οποίων τα 10.000 αφορούν πρόσφυγες. Τα εν λόγω εμβόλια θα διατεθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Εξετάστηκε η πληρότητα και η συνοχή του σχεδίου αντιμετώπισης και η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών