Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Ξεκινάει εκ νέου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σωστή χρήση αναπνευστικών συσκευών.

6/5/2022 2:56:25 πμ
Στις 8 Μαΐου το πρώτο σεμινάριο στην Κομοτηνή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ έλαβαν την απόφαση να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σωστή χρήση αναπνευστικών συσκευών, σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, μετά και τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω της πανδημίας. Τα σεμινάρια υλοποιούνται με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Παιδιατρικής Πνευμονολογίας ΑΠΘ, Ιωάννη Ν. Τσανάκα και της πανεπιστημιακής επιστημονικής ομάδας του, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, την Ελληνική Παιδοπνευμονολογική Εταιρεία και την Παιδοπνευμονολογική Μονάδα Γ' Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, πολλές μελέτες δείχνουν ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των ασθενών δεν χρησιμοποιεί σωστά τις συσκευές εισπνεομένων φαρμάκων και ένα παρόμοιο ποσοστό δεν έχει καλή συμμόρφωση στη μακροχρόνια λήψη τους, τη στιγμή που το παιδικό άσθμα αποτελεί τη συχνότερη χρόνια πνευμονοπάθεια στα παιδιά. Σημειώνει επίσης ότι ο φαρμακοποιός αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ του ιατρού και του ασθενή στη διαχείριση της ασθένειας.

Το πρώτο σεμινάριο για το 2022 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Chris & Eve, στην Κομοτηνή για τα μέλη των Φαρμακευτικών Συλλόγων Δράμας, Έβρου, Ξάνθης & Ροδόπης.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο φαρμακοποιός να γίνει «εργαλείο αποτελεσματικής παρέμβασης» για τη σωστή χρήση των εισπνεόμενων φαρμάκων σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα αλλά και για τη συμμόρφωση στη θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα πραγματοποιηθεί στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ