Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Χάος με τα τιμολόγια των εγγραφών στον προσωπικό γιατρό

26/1/2023 9:19:36 μμ
Τι ζήτησε ο Σύλλογος από την ΚΜΕΣ και την ΗΔΙΚΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποίησε ο ΠΦΣ με όσους εμπλέκονται στη διαδικασία αποζημίωσης των φαρμακοποιών για τις εγγραφές στον προσωπικό γιατρό, λόγω σωρείας λαθών. Για πολλά φαρμακεία δεν εμφανίζονται δικαιώματα στην ΚΜΕΣ, ενώ υπάρχει μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ των καταχωρήσεων στην πλατφόρμα και των αναρτημένων δικαιωμάτων στην ΚΜΕΣ.

Η ΚΜΕΣ δεσμεύτηκε να διορθώσει τα μηχανογραφικά προβλήματα και να επανέλθει με μια τελική αποτίμηση, με τους φαρμακοποιούς να περιμένουν πότε θα προβούν σε υποβολές συμπληρωματικού τιμολογίου, αν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, η απαράδεκτη κατάσταση οφείλεται σε μια σειρά από συστημικά λάθη στη συνεργασία των πληροφοριακών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ, της UNISYSTEMS και της ΚΜΕΣ, κυρίως με την ταυτοποίηση συμβάσεων και ΑΦΜ φαρμακείων και υπεύθυνων φαρμακοποιών. Συνεπώς προτάθηκε και έγινε αποδεκτό να γίνεται online ενημέρωση για τις συμβάσεις των φαρμακείων, ώστε να αποφευχθούν τα ανάλογα προβλήματα στο μέλλον. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τις 7 έως και τις 10 Ιουνίου






Σχετικά άρθρα

Medical Aesthetic Business Summit at COSTA NAVARINO
Μια B2B συνάντηση που αποτελεί σημείο αναφοράς για το χώρο της Ιατρικής Αισθητικής
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη της οστεοπόρωσης
Από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας