Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Παραιτήθηκε η αντιπρόεδρος του ΕΟΦ Μαρία Σκουρολιάκου

3/12/2013 10:09:21 πμ
Ποια θα είναι η διάδοχη κατάσταση;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την παραίτησή της υπέβαλε η αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ) κ. Μαρία Σκουρολιάκου στον υπουργό Υγείας.


Η κ. Σκουρολιάκου, η οποία είναι καθηγήτρια φαρμακευτικής στη Χαροκόπειο Σχολή, διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΕΟΦ για τρία χρόνια καιη συμβολή της στην έκδοση των τελευταίων δελτίων φαρμάκων ήταν σημαντική. Η παραίτησή της έγινε αποδεκτή από τον κ. Γεωργιάδη, όποτε το επόμενο διάστημα δρομολογούνται εξελίξεις για την πλήρωση των θέσεων δύο αντιπροέδρων.


Η θητεία της κ. Σκουρολιάκου ως αντιπροέδρου είχε λήξει τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο παρέμεινε στη θέση της για να προσφέρει τη βοήθειά της στην έκδοση του δελτίου τιμών των μέσων του Αυγούστου, του πρώτου μετά από καιρό στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και νέα φάρμακα.


Σύμφωνα με πληροφορίες,τα δύο πρόσωπα που θα κληθούν να υπηρετήσουν τον Οργανισμό θα είναι νέα, με γνώσεις, χωρίς όμως προηγούμενη θητεία στον Οργανισμό. Λέγεται ότι ο ένας θα είναι επιλογή του υπουργού Υγείας, κ. Γεωργιάδη και ο άλλος θα είναι πρόσωπο από τη σφαίρα επιρροής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλου.


 

Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το νέο Δ.Σ. θέτει σε προτεραιότητα την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού
Ομιλίες στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή