Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πανελλαδικές αντιδράσεις των γιατρών στο δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ

25/1/2013
«Ο Έλληνας πολίτης απαιτεί ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και όχι λασποπόλεμο!»¨.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Τη μαζική αντίδραση των ιατρικών συλλόγων της χώρας προκάλεσε το χθεσινό δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ που στοχοποιεί γιατρούς και φαρμακοποιούς κάνοντας λόγο για «κυκλώματα διαφθοράς που λυμαίνονται το χώρο της υγείας και κλέβουν το δημόσιο».


Οι γιατροί απαιτούν από το υπουργείο Υγείας να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία για μέλη των συλλόγων που φέρονται να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες ενώ ισχυρίζονται πως η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης από τον ΕΟΠΥΥ δεν αποτελεί σύμπτωση αλλά προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης εν όψει των κινητοποιήσεων των παρόχων υγείας και προκειμένου να «περάσουν» τα κουρέματα στις παλαιές οφειλές του δημοσίου.

 

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

 

Με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ο ιατρικός Σύλλογος Πατρών ζητά ενημέρωση σε σχέση με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για παραβατική συμπεριφορά ιατρών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Στην επιστολή αναφέρουν:

 

"Κύριε πρόεδρε

 

Πληροφορηθήκαμε, με τον ανορθόδοξο τρόπο της ανακοίνωσης μέσω δελτίου τύπου για τις αόριστες υποψίες του ΕΟΠΥΥ για την πιθανή παραβατική συμπεριφορά ιατρών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν η καταγγελία του οργανισμού που προΐστασθε, περιλαμβάνει μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και να μας κοινοποιήσετε τα στοιχεία και τις αποδιδόμενες αξιόποινες πράξεις, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στη διερεύνηση και στην πιθανή απόδοση ευθυνών, με βάση το Ιατρικό Πειθαρχικό Δίκαιο.

 

Λόγω της αναφερόμενης μεγάλης οικονομικής ζημιάς για τον οργανισμό δεν θα είναι αποδεκτή οποιαδήποτε «αμέλεια» στη διαβίβαση του κατηγορητηρίου κατά των πιθανά εμπλεκόμενων ιατρών, που πρέπει να φέρει ονοματεπώνυμο και σαφείς αποδείξεις.

 

Εκτός και αν πρόκειται για προσχηματικό δελτίο τύπου, «προπέτασμα καπνού» για να καλύψει την πρόσφατη απαράδεκτη πολιτική απόφαση για το μεγάλο ύψος του κουρέματος (10-20%) στην καταβολή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ στους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς.

 

Τελειώνοντας, με την ολοκλήρωση της ψηφιακής καταγραφής των χρεών στο e-ΔΑΠΥ, υπάρχει πλέον η πλήρης αποτύπωση από τον ΕΟΠΥΥ του συνολικού χρέους των πρώην ταμείων προς τους ιατρούς, την οποία και οφείλετε να κοινοποιήσετε δημόσια προς όλους τους θεσμικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, σύμφωνα με τους κανόνες διαφάνειας που τόσο συχνά πρεσβεύετε”.

 

 

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: «Δώστε στη δημοσιότητα τα ονόματα – Σταματήστε την απόπειρα αποπροσανατολισμού»

 

"Αθήνα, 25/1/2013

 

Μετά το χθεσινό δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ σχετικά με την «αποκάλυψη σημαντικών περιπτώσεων απάτης» στο χώρο της υγείας, έχουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:

 

1. Την στιγμή που όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας αναδεικνύουν το άθλιο «κούρεμα» των χρεών του ΕΟΠΥΥ και την ανάλγητη πολιτική του «Δεν πληρώνω», έρχεται εκ μέρους του οργανισμού και της αρμόδιας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας η ακόμη πιο άθλια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την συνεχή υποβάθμιση των παροχών υγείας και των υγειονομικών υπηρεσιών του χρεοκοπημένου οργανισμού. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ, μετά από πολύμηνες προσπάθειες ο οργανισμός κατάφερε, επιτέλους, να εντοπίσει 11 περιπτώσεις ιατρών επί συνόλου 70000 σε όλη τη χώρα και μάλιστα η μεγάλη αυτή επιτυχία έρχεται παραμονή κινητοποιήσεων από το σύνολο των παρόχων υγείας!! Θεώρησε δε σκόπιμο, την μεγάλη αυτή επιτυχία να την αναδείξει χωρίς να δημοσιοποιήσει ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο στοιχείο και ΚΑΝΕΝΑ συγκεκριμένο όνομα με ΜΟΝΟ σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την σπίλωση του σώματος των Ελλήνων Ιατρών και Φαρμακοποιών. Για άλλη μία φορά, κάποιοι, μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής τους, χρησιμοποιούν την λάσπη και τον κοινωνικό αυτοματισμό για να συγκαλύψουν την δικές τους ευθύνες για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

 

2. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους αρμόδιους στο υπουργείο υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα των «απατεώνων», τις κατηγορίες που τους βαρύνουν καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία που διαθέτουν. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ επίσης, να αποστείλουν όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο εισαγγελέα και στους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους προκειμένου να επιβληθούν οι αυστηρότερες εκ του νόμου προβλεπόμενες ποινές. Αν δεν πράξουν ΟΛΑ τα παραπάνω, τότε θα πρόκειται για συγκάλυψη με αποκλειστικά υπεύθυνο τον ιατρό και πολιτικό προϊστάμενο του ΕΟΠΥΥ, Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, ενώ συγχρόνως θα αποτελεί παραδοχή ομολογίας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Καλούμε, τέλος, τους εμπνευστές της εκστρατείας λάσπης να σταματήσουν την προσπάθεια στοχοποίησης κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι γιατροί, καθώς το ενδεχόμενο κάποιοι να παρανομούν, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει με αυτό τον άθλιο τρόπο το σύνολο των ιατρών της χώρας! Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, αναλαμβάνοντας δράσεις κατά του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης του σώματος των Ελλήνων ιατρών, καθώς εκτιμούμε ότι τα οφέλη για τους πολίτες θα είναι πολλαπλάσια από την εμπλοκή της Ελληνικής Δικαιοσύνης, έναντι του νεοανακαλυφθέντος από τον ΕΟΠΥΥ Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Απάτης και της Διαφθοράς στο χώρο της Υγείας (European Healthcare Fraud and Corruption Network EHFCN) στο οποίο έσπευσε να εγγραφεί, εγγραφή που στοιχίζει στον Έλληνα Ασφαλισμένο χιλιάδες ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή «κουρεύει» τους γιατρούς!!

 

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΖΗΤΑ ΚΑΘΑΡΣΗ ! Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΣΠΟΠΟΛΕΜΟ”.

 

 

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: «Αόριστες και ανώνυμες αναφορές μας προσβάλουν και μας συκοφαντούν!»

 

"Ρόδος, 25/1/2013

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου μετά την δημοσίευση δελτίου τύπου του ΕΟΠΥΥ ότι μεταξύ των περιοχών που έγιναν έλεγχοι από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ και βρέθηκαν παραβατικές συμπεριφορές για εικονικές συνταγές ιατρού στη Ρόδο μαζί με δυο φαρμακοποιούς ζητά άμεση υπηρεσιακή αναφορά του προς τον ΙΣΡ.

 

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να μας δώσει τα στοιχεία των ερευνών για να μην διαπομπεύεται και κατασυκοφαντείται συλλήβδην ολόκληρο το σώμα των ιατρών, που αυτή τη στιγμή αγωνίζεται για να διατηρήσει την ιατρική του υπόσταση και να βοηθήσει τον Έλληνα πολίτη.

 

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε παρόμοιες ανακοινώσεις οι οποίες όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και τεκμηρίωση.

 

Θεωρούμε ότι κάθε επίορκος ιατρός εάν έχει παραβατική συμπεριφορά πρέπει να να έχει πειθαρχικές κυρώσεις και να κριθεί και από την δικαιοσύνη.

 

Αόριστες και ανώνυμες αναφορές μας προσβάλουν και μας συκοφαντούν και καθόλου τυχαία δεν είναι η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε αφού οι γιατροί της Ρόδου διεκδικούν δεδουλευμένα 3 ετών και τα οποία ο ΕΟΠΥΥ θέλει να τα κουρέψει με ποσοστό 20%, χωρίς καμία δικαιολογία, αγνοώντας κάθε αίσθημα δικαίου, αφού οι αμοιβές αυτές είναι φορολογημένες και άτοκες, σε αντίθεση με την αυθαίρετη κρατική εισοδηματική πρακτική των κυβερνώντων”.


Διαβάστε επίσης:


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος