Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

ΟΣΦΕ: Μνημόνιο Συνεργασίας με το Τμήμα Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

18/7/2023 9:45:08 μμ
Αφορά την ανάπτυξη της έρευνας και της εκπαίδευσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στις 12 Ιουλίου η ΟΣΦΕ και το Τμήμα Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας επικύρωσαν και επέκτειναν τη συνεργασία τους σε θέματα ανάπτυξης της έρευνας και της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο σχεδιασμό, στην οργάνωση και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων φαρμακοποιών και ασθενών καθώς και ερευνητικών προγραμμάτων σε πεδία που αφορούν τα κοινοτικά φαρμακεία.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε από τον πρόεδρο της ΟΣΦΕ Βασίλη Μπιρλιράκη και από τον Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Υγείας, Αν. Καθηγητή Δρ. Χρίστο Πέτρου. Την πρωτοβουλία να συνομολογηθεί μια τόσο σημαντική συμφωνία ανέλαβε η συντονίστρια του Προγράμματος Φαρμακευτικής, Επ. Καθηγήτρια Αλίκη Πελετίδη. Αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πρότυπου Εργαστηρίου Φαρμακευτικής Πρακτικής, μοναδικού στον ελλαδικό και κυπριακό χώρο, το οποίο σχεδιάστηκε βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) για το φαρμακείο του μέλλοντος ως κέντρο ΠΦΥ.

«Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται το ίδιο όραμα για τη φαρμακευτική και ειδικότερα για το φαρμακείο της κοινότητας, ένα όραμα που θέλει όχι το προϊόν αλλά τη σχέση φαρμακοποιού - ασθενή στο επίκεντρο. Η εφαρμογή του Μνημονίου θα ενδυναμώσει τις προσπάθειες που καταβάλλει η OΣΦΕ, μέσω του ΑΡΕΤΑΙΟΣ-Κέντρο Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Συνεταιρισμένων Φαρμακοποιών Ελλάδος για να εμβαθύνει στην εκπαίδευση των φαρμακοποιών της κοινότητας», αναφέρει η ανακοίνωση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαζί με άλλες κορυφαίες Ελληνικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις
Σύμφωνα με νέα έρευνα της MRB






Σχετικά άρθρα

Νέα πλατφόρμα συνδέει τα φαρμακεία με τους καταναλωτές
Το VresMoo ενημερώνει άμεσα για τα διαθέσιμα προϊόντα
Επισκέπτες Υγείας: Οι εμβολιασμοί στα φαρμακεία δεν απέδωσαν
Είναι αναγκαία η ανάπτυξη εμβολιαστικής κουλτούρας, όπως τονίζουν
Η υγεία δεν διακινείται με κούριερ - τα ΦΥΚ ανήκουν στον φαρμακοποιό
Γράφει ο Παντελής Μαλιωτάκης, Φαρμακοποιός ΕΚΠΑ, MBA Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας ΕΚΠΑ, αντιπρόσωπος ΠΦΣ