Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οικονομικά κίνητρα για όσους θα εργαστούν στο Καστελόριζο

4/7/2016 4:08:17 μμ
Επιπλέον παροχές σε γιατρούς- νοσηλευτές από τον ΠΙΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Οικονομικά κίνητρα τα οποία ανέρχονται σε 450 ευρώ για τον γιατρό και σε 200 ευρώ για τον νοσηλευτή παρέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για όσους αποφασίσουν να εργαστούν στο Καστελόριζο


Συγκεκριμένα την παροχή οικονομικών κινήτρων στον γιατρό - Επιμελητή Β' Γενικής Ιατρικής – και στον νοσηλευτή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο Καστελόριζο, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Ειδικότερα, τα οικονομικά κίνητρα ανέρχονται σε 450 ευρώ για τον γιατρό και σε 200 ευρώ για τον νοσηλευτή, μηνιαίως, επιπλέον του μισθού και των άλλων οικονομικών κινήτρων που παρέχονται από το κράτος.


Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην έγκαιρη αποπληρωμή των παρόχων υγείας και από το υπουργείο Υγείας να στηρίξει με κάθε τρόπο την νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία παρουσιάζει «τρομερές ελλείψεις και αδυναμίες» με αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων στην περίθαλψη των πολιτών.


Το ΔΣ του ΠΙΣ ασχολήθηκε επίσης με την «καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Εθνικής  'Αμυνας για την ταυτόχρονη υπηρεσία στρατεύσιμων γιατρών σε αγροτικά ιατρεία, άγονων, νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, καθώς αναμένεται ο καθορισμός των αναγκών από το υπουργείο Υγείας».


Επιπλέον, το ΔΣ συζήτησε την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ, για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που έχουν λάβει χορηγία ή αμοιβή για συνέδρια και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της Αρχής, σύμφωνα με την οποία μόνο τα στοιχεία των γιατρών που αφορούν σε προωθητικά συνέδρια, θα ανακοινώνονται από τις χορηγούς φαρμακευτικές εταιρίες και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.


Η απόφαση « εξασφαλίζει την διαύγεια και τη διαφάνεια, παράλληλα προστατεύει τους γιατρούς από την άκρατη δημοσιοποίηση στοιχείων όσων συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ περιορίζεται στα προωθητικά μόνο συνέδρια», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση