Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Οι φαρμακοποιοί στηρίζουν τους πληγέντες από τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

8/2/2023 8:57:07 μμ
Δράσεις και από την Περιφέρεια Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου να συμβάλλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο σε αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία και τη Συρία, μετά τους φονικούς σεισμούς. Αυτό αναφέρεται σε επιστολή του Δ.Σ. του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης προς την Οργάνωση και τον πρόεδρο Αντώνιο Αυγερινό, καταλήγοντας: «Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για να στηρίξουμε και να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την ανείπωτη τραγωδία».

Στο ίδιο κλίμα, η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) ανακοίνωσε ότι έρχεται σε επικοινωνία με τα μέλη της και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Τουρκία και στη Συρία για να επιβεβαιώσουν πώς μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε φάρμακα αυτές τις δύσκολες ώρες. Παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα fund για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας από όλο τον κόσμο (πατήστε για δωρεά εδώ: https://bit.ly/3jxwcOd).
«Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη αποτελεί πρόκληση για τις περιοχές που έχουν υποστεί καταστροφές. Η FIP στέκεται στο πλευρό των φαρμακοποιών και άλλων παρόχων φροντίδας υγείας καθώς και των ασθενών στις πληγείσες περιοχές», δήλωσε ο πρόεδρος της FIP, Dominique Jordan.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από την Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τους Δήμους της Αττικής, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου του ΙΣΑ με τις Πρεσβείες της Τουρκίας και της Συρίας, διοργανώνει δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, από 10πμ έως 4μμ. Σημεία συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης θα είναι τα Δημαρχεία των 66 Δήμων της Αττικής. Οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, κουβέρτες, σκηνές και άλλα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων
Στη μνήμη του Σωτήρη Καραγεωργίου






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς