Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέο διαδικτυακό δημοσίευμα κατηγορεί τους φαρμακοποιούς

5/1/2018 12:07:11 μμ
Αναφέρει ότι κρύβουν την αλήθεια για τους μύκητες των ποδιών!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με ένα κείμενο που στερείται επιστημονικής σοβαρότητας και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαφημίζεται άλλο ένα «θαυματουργό» φάρμακο που υπόσχεται πλήρη απαλλαγή από τις ονυχομυκητιάσεις των ποδιών.

Το κείμενο, χρησιμοποιώντας εκφράσεις "κλισέ" και υποτιθέμενες προσωπικές μαρτυρίες ανώνυμων ασθενών, κατηγορεί τους γιατρούς και κυρίως τους φαρμακοποιούς ότι κρύβουν την αλήθεια από τους ασθενείς και πουλάνε προϊόντα που καταστρέφουν το συκώτι.


Ιδιαίτερα για τους φαρμακοποιούς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "δεν πουλάνε προϊόντα που δουλεύουν αποτελεσματικά, με τους ασθενείς να ξοδεύουν τελικώς μια περιουσία χωρίς κανένα αποτέλεσμα".

Στο ίδιο δημοσίευμα το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ -εφόσον οι ιδιοκτήτες της σελίδας δεν το κατεβάσουν ή το ανακατευθύνουν σε κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κείμενο- αναφέρεται ότι πλήρη ίαση του μυκήτων γίνεται με ένα σκεύασμα με την ονομασία Onycosolve.


 

Με επιστολή του προς τον ΕΟΦ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αναφέρει πως η νέα περίπτωση της διαδικτυακής διαφήμισης του σκευάσματος με την ονομασία Onycosolve, είναι παραπλανητική και επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία, καθώς το προϊόν είναι αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας.


Επίσης τα μέλη του ΦΣΑ ζητούν την άμεση παρέμβαση του Οργανισμού Φαρμάκων, ώστε να κατέβει η εν λόγω σελίδα από το διαδίκτυο και ζητούν να ληφθούν μέτρα προστασίας των καταναλωτών από τέτοιου τύπου φαινόμενα.


Σημειώνεται πως είναι το δεύτερο κρούσμα, τους τελευταίους δύο μήνες, δημοσίευσης τέτοιου τύπου άρθρου και μέσω του οποίου δυσφημίζεται το επάγγελμα των φαρμακοποιών με την κατηγορία της παραπλάνησης των ασθενών τους.

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε το σκεύασμα OSTEOREN, το οποίο αργότερα εμφανίστηκε ως HONDROCREAM και έδινε την υπόσχεση για υγιείς αρθρώσεις, χωρίς πόνο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital
Σε ομιλία του στο 28ο ετήσιο «Economist Government Roundtable»






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση