Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Νέα επίθεση Πορτοσάλτε στους φαρμακοποιούς

7/1/2013
O δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε, από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, εξαπέλυσε για άλλη μία φορά επίθεση στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και προσωπικά στον πρόεδρο Κώστα Λουράντο, με αφορμή την απόφαση του συλλόγου να αλλάξει το πρόγραμμα διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



O δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Πορτοσάλτε, από τη ραδιοφωνική του εκπομπή, εξαπέλυσε για άλλη μία φορά επίθεση στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και προσωπικά στον πρόεδρο Κώστα Λουράντο, με αφορμή την απόφαση του συλλόγου να αλλάξει το πρόγραμμα διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων:


«Ο ΦΣΑ αφαιρεί τις απογευματινές ώρες από τη διημέρευση, αφήνοντας έκθετους τους 219 φαρμακοποιούς που δήλωσαν NAI στο διευρυμένο ωράριο και οι οποίοι απλά εφαρμόζουν το νόμο. Σε αυτούς που εφαρμόζουν το νόμο, λοιπόν, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής πάει και τους βάζει πρόστιμο. Ο κ. Λουράντος, επειδή εφαρμόζει τους δικούς του νόμους, λέει "δεν θα αλλάξουμε αυτά που ξέραμε, που μας φέρανε οι τροϊκανοί, οι χάιλ Χίτλερ κλπ.” και τους τραβάει κάτι δεκαχίλιαρα πρόστιμα. Τα οποία δεκαχίλιαρα ζητούνται να καταβληθούν χωρίς προηγουμένως να έχουν περάσει από το πειθαρχικό συμβούλιο οι "κατηγορούμενοι” φαρμακοποιοί σε αυτό τον εμφύλιο πόλεμο».


Συνεχίζοντας την επίθεση στους φαρμακοποιούς, ο κ. Πορτοσάλτε είπε:


«Το λόγο έχει ο κ. Λυκουρέντζος πλέον, ο οποίος προσφάτως δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης αποσύνδεση του ελεύθερου ωραρίου από το καθεστώς διημέρευσης και διανυκτέρευσης. Πρέπει να το πει όμως ακόμα πιο ξεκάθαρα, γιατί εδώ υφίσταται διωγμό πολίτης ο οποίος εφαρμόζει το νόμο του κράτους. Νόμο του κράτους τον οποίο το δίδυμο Λοβέρδου-Δημόπουλου φρόντισε να περάσει στην αρμοδιότητα του Σγουρού και της περιφέρειας, η οποία επιβλέπει τους πίνακες εφημερευόντων. Με την παλιά αντίληψη ότι ο νομάρχης τα κανόνιζε όλα, ακόμα και τι ώρα το κάνεις με τη γυναίκα σου, γιατί σού µβαζε ωράριο. Ο νομάρχης έλεγε τι ώρα θα φας, τι ώρα θα κοιμηθείς. Αυτά ούτε στη Σοβιετική Ένωση δεν υπήρχαν».


Πηγή: www.farmakopoioi.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε η κλινική έρευνα που πραγματοποιείται σε πολυεπίπεδη βάση στο ΕΚΠΑ
Δύο σύγχρονα αμφιθέατρα 130 θέσεων έκαστο και τρεις αίθουσες πολυμέσων παραδόθηκαν για χρήση






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση