Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΚΠΑ και Bayer Ελλάς: Ημερίδα με τίτλο «Ευκαιρίες Καριέρας & Επιχειρηματικότητα στις Βιοεπιστήμες»

12/10/2022 4:19:34 πμ
Αναδείχθηκε η κλινική έρευνα που πραγματοποιείται σε πολυεπίπεδη βάση στο ΕΚΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές προοπτικές που διανοίγονται για τους νέους επιστήμονες και ερευνητές στον τομέα των βιοεπιστημών

Παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και οι ορθές πρακτικές στην κλινική έρευνα σε διεθνές επίπεδο, ενώ αναδείχθηκε η κλινική έρευνα που πραγματοποιείται σε πολυεπίπεδη βάση στο ΕΚΠΑ αλλά και οι παρουσιάσεις για το μέλλον της κλινικής έρευνας και των βιοεπιστημών.
Το δεύτερο μέρος της ημερίδας ήταν εστιασμένο στις επιχειρηματικές προοπτικές που παρουσιάζει ο τομέας των βιοεπιστημών, της βιοτεχνολογίας (bio-tech) και των τεχνολογιών υγείας (health-tech).

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υπηρεσιών του Κέντρου Αρχιμήδης για την ανάπτυξη και υποστήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

Ο πρύτανης, καθηγητής Μ.Α. Δημόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία του ΕΚΠΑ και της Σχολής Επιστημών Υγείας στην ανάπτυξη του τομέα των κλινικών μελετών στην Ελλάδα, που μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την επιστημονική και την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και για την κοινωνία εν γένει. Η πρωτογενής έρευνα και η κλινική έρευνα μπορούν να φέρουν την Ελλάδα στο επίκεντρο των εξελίξεων και του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Εκ μέρους της Bayer Ελλάς, ο Θ. Κώτσανης, καρδιολόγος, ιατρικός διευθυντής για τις χώρες του Southern Mediterranean & Black Sea Cluster, τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα που θα εξασφαλίσει την πρώιμη πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες αλλά και την ενίσχυση της οικονομίας. Όπως σημείωσε, αυτή είναι και η κατεύθυνση στην οποία κινείται η Bayer Ελλάς, επενδύοντας πάνω από 12 εκατ. ευρώ στην κλινική έρευνα, για την τριετία 2022-2025.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics