Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Νέα Έκθεση από το Economist Impact

9/5/2023 7:31:42 μμ
Αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή στη διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου στην Ελλάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα ευρήματα της νέας Έκθεσης του Economist Impact, με την υποστήριξη της AstraZeneca, αναδεικνύουν το αυξανόμενο φορτίο της χρόνιας νεφρικής νόσου (ΧΝΝ) στην Ελλάδα ως μία σύγχρονη «επιδημία» και την επείγουσα ανάγκη για ανάληψη δράσης. 

Η έκθεση υπογραμμίζει την ανάγκη υιοθέτησης πολιτικών υγείας με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση και παρέμβαση που θα συμβάλουν στη βέλτιστη διαχείριση της νόσου, η οποία επηρεάζει περίπου το 10% του ενήλικου πληθυσμού, ενώ έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους ρυθμούς εισαγωγής νέων ασθενών σε θεραπείες νεφρικής υποκατάστασης.

Η έκθεση προτείνει τις παρακάτω συστάσεις:
Προτεραιοποίηση της ΧΝΝ και χάραξη ενιαίας στρατηγικής και ολοκληρωμένου πλαισίου πολιτικών για τη διαχείρισή της. 
Καταγραφή κατευθυντήριων οδηγιών για την έγκαιρη αναγνώριση και διαχείριση της ΧΝΝ. 
Διεύρυνση του μητρώου ασθενών με ΧΝΝ σε όλα τα στάδια της νόσου και όχι μόνο για τους ασθενείς με νεφρική νόσο τελικού σταδίου. 
Ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και αξιοποίηση δεδομένων και λειτουργιών του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
Ανάπτυξη συστήματος καταγραφής ηλεκτρονικών φακέλων υγείας (EHR).
Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην περίθαλψη ασθενών με ΧΝΝ και του γενικού πληθυσμού.
Προγράμματα πρόληψης με στόχο την έγκαιρη διάγνωση, που επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση και καλύτερη μακροχρόνια διαχείριση όσων πάσχουν από τη νόσο αλλά και συμβολή στη μείωση της πίεσης στο σύστημα υγείας.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο εδώ. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Χάρη στην genAI και τη μηχανική μάθηση






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες