Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Απόλυτη πρόσβαση για όλους στις καινοτόμες θεραπείες»

30/10/2023 1:07:27 πμ
Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist και σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του ΕΟΦ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα σχέδια ανασύνταξης του χώρου της Υγείας μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ετών περιέγραψε ο υπουργός Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια του 27ου Συνεδρίου του ECONOMIST


Απώτερος στόχος, όπως είπε, είναι η απόλυτη πρόσβαση για όλους τους ασθενείς στις καινοτόμες θεραπείες. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο ΕΟΦ χρειάζεται μια «συγκλονιστική ανανέωση και ενίσχυση του προσωπικού του», ενώ αναφορικά με τη φαρμακευτική πολιτική για την οποία γίνονται πολλές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα δεν έχει σταματήσει να διογκώνεται.


«Νέα καινοτόμα φάρμακα εισέρχονται στην αγορά και πρέπει να σας πω ότι δεν πρόκειται να στερήσουμε καμία, μα καμία, καινοτόμα νέα φαρμακευτική δράση που εισέρχεται στη χώρα. Απόλυτη πρόσβαση για όλους τους ασθενείς, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να υπάρχουν τα κριτήρια της αποτελεσματικότητας και του κόστους. Θα διαχειριστούμε το θέμα των καινοτόμων φαρμάκων με έναν τρόπο που θα εξυπηρετεί πραγματικά αυτόν τον στόχο.


Και από την άλλη πλευρά, η πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε περαιτέρω τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ σημαντικά άλματα. Τη στηρίζουμε με επενδύσεις και κίνητρα, τη στηρίζουμε με το επενδυτικό clawback, τη στηρίζουμε με πάρα πολλούς τρόπους. Και η Ελλάδα πραγματικά είχε την τύχη να διαθέτει μια βιομηχανία εξαιρετικά εύρωστη, η οποία κάνει αρκετές εξαγωγές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς ασθενείς & φροντιστές
Εκμεταλλευόμενη την παγκόσμια τάση για απεξάρτηση από την Κίνα






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες