Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος: «Δεν θα κοπούν άλλες παροχές»

23/4/2013 10:31:19 πμ
Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ για τα ασφαλιστικά ταμεία και τα προβλήματα ρευστότητας του οργανισμού.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων έχουν οδηγήσει τον ΕΟΠΥΥ στην έλλειψη ρευστότητας διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα κουρέματα στις παροχές των ασφαλισμένων.


Στην κακή οικονομική κατάσταση του ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε ο Λ. Παπαγεωργόπουλος στην πρωινή εκπομπή του Mega, την οποία απέδωσε στην κακή ροή μετρητών από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ. Παρότι θα έπρεπε με βάση υπουργική απόφαση οι εισφορές των ασφαλισμένων για τον κλάδο υγείας να πηγαίνουν κατευθείαν στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι στιγμής το νέο σύστημα εφαρμόζεται πολύ περιορισμένα.

 

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ τόνισε επίσης ότι τα ταμεία είναι κακοπληρωτές και ειδικά τα λεγόμενα ευγενή, καθώς ενώ ο φορέας έπρεπε να έχει εισπράξει για το 2013 900 εκατ. ευρώ, μέχρι στιγμής έχει λάβει μόνο τα 600. Πάντως διαβεβαίωσε ότι οι ασθενείς δεν θα χάσουν περαιτέρω προνόμια καθώς όπως είπε: «δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στις παροχές».

 

Η απόφαση αυτή ωστόσο εξαρτάται και από την τρόικα, καθώς αν τα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ δεν «στρώσουν» μέσα στο χρόνο, οι δανειστές μας προτίθενται να επιβάλουν νέα μέτρα όπως αύξηση συμμετοχών σε φάρμακα και εξετάσεις για να επέλθει η εξισορρόπηση των οικονομικών.



Πηγή: iatropedia.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος