Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Κυκλοφορούν συμπληρώματα διατροφής με επικίνδυνες ουσίες

5/10/2018 12:08:14 μμ
Ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής άγνωστης προέλευσης OXYBURNPRO, SUPERCLEN και SUPERDRIVE της εταιρείας FALCON LABS περιέχουν τη μη εγκεκριμένη ουσία 1,3-dimethylamylanine (DMAA) και το μη εγκεκριμένο συστατικό methasterone.

Η ανακοίνωση προέκυψε μετά την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Ιρλανδίας μέσω του Συστήματος Διοικητικής Συνδρομής και Συνεργασίας (AAC), ωστόσο η κυκλοφορία αυτών των προϊόντων στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου.

Ο Ε.Ο.Φ. καλεί τους πολίτες, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα, επισημαίνοντας -για άλλη μία φορά- ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών